Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

FORMULA 1

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

FORMULA 1

Μπορεί το νέο μονοθέσιο της Ferrari να μη το δούμε πριν τις 10 Μαρτίου, ωστόσο η Scuderia παρουσίασε σήμερα τη νέα της… ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε, μετά το πολύ κακό 2020 ελπίζει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, έχει νέο οδηγό στο πρόσωπο του Carlos Sainz Jr και νέα δομή στις λειτουργίες της. Θέλησε λοιπόν να τα επικοινωνήσει όλα αυτά, σε μία εκδήλωση με δύο όψεις.

Η πρώτη αφορούσε στο κοινό με το οποίο μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον 16λεπτο video στο οποίο μιλούσαν άνθρωποι-κλειδιά στον οργανισμό ενώ η δεύτερη, ήταν για περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων των media από όλο τον κόσμο. Σε αυτή υπήρχε η δυνατότητα να υποβληθούν κάποιες ερωτήσεις στον επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto και στους δύο οδηγούς – τον Sainz και τον Charles Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσά στους επιλεγμένους δημοσιογράφους είχα την τιμή να βρεθώ κι εγώ, εκπροσωπώντας το NewsAuto και το περιοδικό CAR, όντας μάλιστα ανάμεσα στους τυχερούς που ανέβηκαν στην εικονική σκηνή και έθεσαν ερώτηση, την τελευταία πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μάθαμε από αυτή την διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου:

– O Binotto αποκάλυψε πως η απουσία του από κάποιους αγώνες στο φινάλε της περυσινής σεζόν δεν ήταν τυχαία. Ούτε φέτος σκοπεύει να πάει σε όλα τα Grand Prix.

Advertisement

– Αποσαφήνισε τη νέα δομή της τεχνικής ομάδας για την οποία σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

ferrari-2021-team-launch-event-a1000x600

Advertisement

– Τόνισε πως οι έως τώρα προσομοιώσεις σε ότι αφορά στην αναβαθμισμένη αεροδυναμική στην SF21 αλλά και τη νέα υβριδική μηχανή, δείχνουν πως το νέο μονοθέσιο θα είναι πολύ πιο γρήγορο από το περυσινό στις ευθείες.

– Ο Ιταλός είπε πως η Scuderia έχει ένα πολύ πιο αποτελεσματικό μονοθέσιο αλλά δεν ξέρει τι έχει κάνει ο ανταγωνισμός άρα και που θα βρίσκεται σε επίπεδο απόδοσης εν συγκρίσει με τα άλλα μονοθέσια.

– Παραδέχθηκε επίσης πως η ιταλική ομάδα δεν σκοπεύει να ξοδέψει πολύ χρόνο και πόρους πάνω στην εξέλιξη της SF21, αντίθετα σκοπεύει να στρέψει νωρίς την προσοχή της στο μονοθέσιο του 2022 όπου θα έχει λόγω των μεγάλων αλλαγών στους κανονισμούς, την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή.

Advertisement

– Ο Sainz απέφυγε να μιλήσει για το φημολογούμενο ατύχημα που είχε κάνοντας δοκιμές με τα ελαστικά του 2022 που θα ντύνουν 18άρες ζάντες. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως κάτι έγινε, έριξε όμως το μπαλάκι στην Pirelli.

sainz-SF71H-test-fiorano-b1000x600

– Ο Ισπανός δήλωσε ενθουσιασμένος από όσα έχει ζήσει ήδη στο Μαρανέλο και μίλησε για την ονειρική ημέρα όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, φόρεσε για πρώτη φορά τα κόκκινα και οδήγησε και μονοθέσιο της Ferrari στην πίστα του Φιοράνο!

– Σε ότι αφορά στην εμπλοκή στους αγώνες αντοχής και τη νέα κατηγορία Hypercar, υπήρξε διάχυτη ικανοποίηση που η εμβληματική μάρκα θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 1973.

– Ο Binotto ξεκαθάρισε πως αυτό το project δεν σχετίζεται με τα budget caps στη Formula 1, αρνούμενος πως είναι ένας τρόπος να αξιοποιηθούν πόροι και πρόσωπα. Όπως τόνισε, είναι ένα project το οποίο στο Μαρανέλο εξέταζαν εδώ και καιρό.

– Έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός του Leclerc, που δήλωσε λάτρης του 24ωρου αγώνα Le Mans και εφόσον αυτός δεν συμπίπτει με το καλεντάρι της Formula 1, θα ήθελε να δοκιμάσει εκεί τις δυνάμεις του.

ferrari-2021-team-launch-event-e1000x600

Όσο γι’ αυτά που μας είπε ο Carlos Sainz, θα τα διαβάσετε την επόμενη Κυριακή, 7 Μαρτίου, στο νέο τεύχος του περιοδικού CAR που κυκλοφορεί με το πρώτο θέμα!

Διαβάστε επίσης:
Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Alonso

Στα ραντάρ της Aston Martin ο Hamilton!