Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το μέλλον των μεταφορών όπως το βλέπει η Mercedes-Benz (VIDEO)

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μέλλον των μεταφορών όπως το βλέπει η Mercedes-Benz (VIDEO)

Fleet Cars

Το μέλλον των μεταφορών όπως το βλέπει η Mercedes-Benz (VIDEO)

Fleet Cars

Ένα μεγάλο φορτηγό με κυψέλες καυσίμου βαρέως τύπου που θα έχει τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά του Actros, ετοιμάζει η Mercedes-Benz με την ονομασία GenH2 Concept.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένο να έχει δυνατότητες παρόμοιες με το φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Actros, το GenH2 Concept έχει μικτό βάρος οχήματος 40 τόνων και ωφέλιμο φορτίο 25 τόνων.

Το πιο σημαντικό είναι πως έχει δύο δεξαμενές υδρογόνου σε υγρή μορφή που η καθεμία έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 40 κιλών. Το Concept είναι επίσης εξοπλισμένο και με μια μπαταρία 300 kW και δύο ηλεκτρικοί κινητήρες που ο καθένας έχει μέγιστη ισχύ 449 ίππων και 211,2 kgm ροπής. Καθώς συνήθως τα φορτηγά αυτού του μεγέθους δεν είναι συναρπαστικά, το βασικό πακέτο του GenH2 θα είναι προφανώς ιδιαιτέρως φιλικό προς το περιβάλλον και θα έχει εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων- στοιχεία που δεν αφήνουν αδιάφορούς τους επαγγελματίες στις μεταφορές.

Advertisement
Advertisement

Το GenH2 είναι στην ουσία ένα πρωτότυπο για το οποίο η Mercedes επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα είδος προεπισκόπησης του μοντέλου παραγωγής. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023 αλλά κανονικά στη διάθεση των αγοραστών θα τεθεί μετά το 2025. Το GenH2 μπορεί να ήταν το βασικό μοντέλο της παρουσίασης που έκανε η Mercedes αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο φορτηγό που παρουσιάστηκε. Η Daimler έκανε μια προεπισκόπηση και του Mercedes eActros LongHaul, ένα φορτηγό μεγάλης απόστασης με μπαταρία που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τακτικές διαδρομές σε προγραμματιζόμενες διαδρομές με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.

Το eActros LongHaul θα έχει εμβέλεια περίπου 500 χιλιόμετρα και θα είναι έτοιμο για παραγωγή το 2024. Η Mercedes δεν ανακοίνωσε πάρα πολλές λεπτομέρειες αλλά σημείωσε πως μια και οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν από τους οδηγούς φορτηγών να κάνουν ένα διάλειμμα τουλάχιστον 45 λεπτών μετά από 4,5 ώρες οδήγησης, η επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπαυσης θα παρέχει ένα «μεγάλο μέρος της ενέργειας που απαιτείται για το τρέχον ταξίδι». Ενώ το 2024 εξακολουθεί να είναι μακριά, η εταιρεία επανέφερε στο προσκήνιο το eActros για τις μεταφορές διανομής, ένα πρωτότυπο που είδαμε για πρώτη φορά το 2018. Η Daimler πρόσθεσε ότι το μοντέλο θα μπορεί να «υπερβεί σημαντικά» την αυτονομία του πρωτοτύπου που έχει ανακοινωθεί πως φτάνει τα 200 χιλιόμετρα.

Advertisement

 

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Η επόμενη γενιά Mercedes-AMG SL όπως θα μπορούσε να είναι

Πίστη στα σεντάν από τη Mercedes

Advertisement

Η νέα Mercedes A250e στην Ελλάδα (τιμές)