Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Στα ύψη οι τιμές υπενοικίασης των μεταχειρισμένων ΙΧ!

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα ύψη οι τιμές υπενοικίασης των μεταχειρισμένων ΙΧ!

Fleet Cars

Στα ύψη οι τιμές υπενοικίασης των μεταχειρισμένων ΙΧ!

Fleet Cars

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την άνοδο των κρατήσεων από τουρίστες εκτόξευσαν τις τιμές διάθεσης των μεταχειρισμένων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

 

Ακριβότερα από κάθε άλλη χρονιά θα πληρώσουν οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων τα μεταχειρισμένα οχήματα που θα υπενοικιάσουν από τις εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που καταγράφεται στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων αλλά και της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης που καταγράφεται αυτή τη στιγμή από τουρίστες.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr οι τιμές διάθεσης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από εμπορίες προς εταιρείες ενοικιάσεων έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί ενώ σε περιπτώσεις ακριβών αυτοκινήτων έχουν κυριολεκτικά πολλαπλασιαστεί!

Δηλαδή τα έσοδα των εμπόρων μεταχειρισμένων από την υπενοικίαση των μικρών αυτοκινήτων πόλης για ένα 5μηνο από 2.500 – 3.000 ευρώ που κυμαίνονταν τώρα έχουν ανέβει στα 5.000 με 6.000 ευρώ καταγράφοντας αύξηση 100%.

Δηλαδή αν τα έσοδα υπενοικίασης κυμαίνονταν σε 16,6 ευρώ την ημέρα πλέον έχουν ανέλθει σε 33,3 ευρώ την ημέρα ενώ αν τα έσοδα 5μήνου κυμαίνονταν σε 3.000 ευρώ τότε τα αντίστοιχα ημερήσια έσοδα ανέρχονται σε 20 ευρώ γεγονός που μεταφράζεται σε 40 ευρώ αν το φετινό αντίστοιχο κόστος υπενοικίασης κυμαίνεται σε 6.000 ευρώ για 5 μήνες.

Advertisement

Ωστόσο σε πολύ δημοφιλή νησιά κυρίως των Κυκλάδων (Μύκονος, Σαντορίνη, κ.ά) το κόστος υπενοικίασης για ένα Jeep Wrangler ή ένα Range Rover ανέρχεται σε τουλάχιστον 18.000 ευρώ από 8.500 ευρώ που κυμαίνονταν πέρυσι στο πεντάμηνο ή 120 ευρώ την ημέρα αντί για 53,3 ευρώ την ημέρα που κόστιζε πέρυσι.

Βέβαια τα super cars όπως Porsche ή Aston Martin, κ.ά. υπενοικιάζονται στις εταιρείες ενοικίασης μόνο με το μήνα για τουλάχιστον 8.000 ευρώ από 3.000 ευρώ γεγονός που μεταφράζεται σε πάνω από 266 ευρώ ημερησίως από 100 ευρώ την ημέρα έσοδα που κυμαίνονταν πέρυσι.

Advertisement

Το 2021 να υπενθυμίσουμε πως πάνω από 10.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν «ακινητοποιημένα» σε χιλιάδες εμπορίες αυτοκινήτων υπενοικιάστηκαν από εταιρείες ενοικιάσεων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μετακινήσεων εκατομμυρίων ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα σύμφωνα με εμπόρους αυτοκινήτων η υπενοικίαση αποτελεί διέξοδο για τους επαγγελματίες του κλάδου σε περιόδους ισχνών αγελάδων. Τώρα όμως που όπως φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά η υπενοικίαση αποφέρει μεγάλα έσοδα στους εμπόρους που παραχωρούν το στόλο των οχημάτων τους σε εταιρείες ενοικιάσεων που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Πάντως πολλοί ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων κάνουν λόγο για στρέβλωση της αγοράς καθώς πολλοί έμποροι υπενοικιάζουν τα οχήματά τους χωρίς συμβάσεις και παραστατικά δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο.

Advertisement

Από την μεριά τους οι έμποροι επισημαίνουν ότι το 90% των εμπόρων υπενοικιάζουν νόμιμα τα οχήματά τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μην εισπράξουν το συμφωνηθέν τίμημα για κάθε όχημα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών της αγοράς τα έσοδα από την υπενοικίαση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος ο συγκεκριμένος τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα νησιά αντί στις «μάντρες» χιλιάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!
Εξαφανίστηκαν τα “πειρατικά” VIP ταξί από τη Μύκονο
Καύσιμα και διάρκεια μίσθωσης «καίνε» τα ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό