Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθυστερήσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων λόγω έλλειψης… αφρού!

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθυστερήσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων λόγω έλλειψης… αφρού!

ΝΕΑ

Καθυστερήσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων λόγω έλλειψης… αφρού!

ΝΕΑ

Μετά την πανδημία έρχονται και τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προσθέσουν έναν ακόμα πονοκέφαλο κυρίως στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην παραγωγή λόγω έλλειψης αφρού που χρησιμοποιείται στα καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη κακοκαιρία από το κύμα έντονου ψύχους στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία των εργοστασίων πετροχημικών προϊόντων μεταξύ των οποίων και αυτά που παράγουν τον συνθετικό αφρό που χρησιμοποιείται στα καθίσματα των αυτοκινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως αυτή η ανωμαλία στην παραγωγή συνθετικού αφρού είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει ένα ντόμινο καθυστερήσεων στις γραμμές παραγωγής των εταιριών που προμηθεύονται από τις αμερικάνικες εταιρίες. Πιθανολογείται πως το αντίκτυπο στις γραμμές παραγωγής ίσως αρχίσει να γίνεται εμφανές λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου εάν τελικά δεν υπάρξει αναπλήρωση των καθυστερημένων παρτίδων αφρού καθώς ήδη εξετάζεται και το ενδεχόμενο συνεργασίας με νέους προμηθευτές.

car interior

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο θέμα είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος για την αυτοκινητοβιομηχανία η οποία από την εκκίνηση της πανδημίας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά προβλημάτων τόσο σε ότι αφορά την ζήτηση όσο και την παραγωγή. Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων και η μείωση της παραγωγής επεξεργαστών για ηλεκτρονικές μονάδες με την GM για παράδειγμα να βρίσκεται πολύ κοντά στην αναστολή λειτουργίας κάποιων μονάδων της. Υπολογίζεται πως μόνο η έλλειψη επεξεργαστών θα επιφέρει μέσα στο 2021 μια μείωση στην παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων της τάξης των 200.000 μονάδων χωρίς σε αυτή να υπολογίζονται οι επιπτώσεις από άλλες ανωμαλίες που συνδέονται με την πανδημία της Covid-19.

car interior

Διαβάστε επίσης
Στα σκαριά και Audi E-Tron GT Shooting Brake;
Τρία εκατομμύρια σταθμοί φόρτισης θα χρειαστούν έως το 2030
Πως θα ήταν το νέο Nissan Qashqai σε έκδοση Nismo;