Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Νέα παράταση «ζωής» σε παλαιά λεωφορεία και ταξί

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα παράταση «ζωής» σε παλαιά λεωφορεία και ταξί

Fleet Cars

Νέα παράταση «ζωής» σε παλαιά λεωφορεία και ταξί

Fleet Cars

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άλλαξε το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία σε πούλμαν και επαγγελματικά επιβατικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Νέα παράταση «ζωής» για ένα έτος έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε λεωφορεία αλλά και Ταξί που έπρεπε να αποσυρθούν από την κυκλοφορία καθώς συμπλήρωναν το όριο που είχε θέσει η σχετικά νομοθεσία.

Ωστόσο εξαιτίας των προβλημάτων που καταγράφεται στις παραδόσεις καινούριων οχημάτων και εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής και ενεργειακής κρίσης το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε ακόμη μια 12μηνη παράταση στην κυκλοφορία παλαιών λεωφορείων και Ταξί.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται στην σχετική εγκύκλιο του ΥΜΕ: «Σας κοινοποιούμε, για ενημέρωση και εφαρμογή, την (α) σχετική εγκύκλιο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την παράταση του ορίου ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία λεωφορείων και επιβατηγών οχημάτων.

Η ισχύς των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου των αναφερόμενων στην ανωτέρω εγκύκλιο οχημάτων, η οποία έχει περιοριστεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3(α) του άρθρου 4 της (β) σχετικής υ.α., παρατείνεται αυτοδίκαια έως τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την αναγραφόμενη στο ΔΤΕ ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου και όχι πέραν από τις 31-12-2023.

Η παρούσα εγκύκλιος βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στις ακόλουθες διαδρομές:

Advertisement

-Μεταφορές – Τεχνικός Έλεγχος & Εγκαταστάσεις Εξυπηρέτησης Οχημάτων – Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων – Έλεγχος Συστημάτων Οχημάτων – Οχήματα – ΤΑΞΙ και – Μεταφορές – Τεχνικός Έλεγχος & Εγκαταστάσεις Εξυπηρέτησης Οχημάτων – Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων – Έλεγχος Συστημάτων Οχημάτων – Οχήματα – Λεωφορεία και μπορείτε να την αναζητήσετε στους αντίστοιχους υπερσυνδέσμους:

https://www.yme.gr/metafores/texnikos-elegxos-egkatastaseis-eksypiretisis-oximaton/texnikoselegxos-oximaton/elegxos-systimaton-oximaton/oximata/item/9511-taksi

Advertisement

και

https://www.yme.gr/metafores/texnikos-elegxos-egkatastaseis-eksypiretisis-oximaton/texnikoselegxos-oximaton/elegxos-systimaton-oximaton/oximata/item/9509-leoforeia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποια Ταξί δόθηκε 2 χρόνια παράταση «ζωής»;
Παράταση «ζωής» σε παλαιά λεωφορεία, σχολικά και ταξί!
Νέα παράταση «ζωής» στα γηρασμένα Ταξί!

Advertisement