Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Σε ποια Ταξί δόθηκε 2 χρόνια παράταση «ζωής»;

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποια Ταξί δόθηκε 2 χρόνια παράταση «ζωής»;

Fleet Cars

Σε ποια Ταξί δόθηκε 2 χρόνια παράταση «ζωής»;

Fleet Cars

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση εξαιτίας των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων ιδιοκτητών παλαιών Ταξί που έπρεπε να αποσυρθούν από την κυκλοφορία έθεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ειδικά για τις περιοχές που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών οχημάτων των πληγέντων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας θα μπορούν να τα κυκλοφορούν κανονικά έως τα τέλη του 2024. Οι πληττόμενοι από την πυρκαγιά Δήμοι περιλαμβάνουν τους Δήμου ΜαντουδίουΛίμνηςΑγίας Άννας και ΙστιαίαςΑιδηψού της Π.Ε. Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφει η εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Περί θεμάτων ορίου ηλικίας Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης (ΕΔΧ)-ΤΑΞΙ οχημάτων των πληγέντων Δήμων της Β. Ευβοίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αναστέλλεται, κατ’ εξαίρεση, έως την 31.12.2024 η ισχύς της περ. β’ της παρ. 5 του άρθρου 89 του ν. 4070/2012 (Α’ 82), όπως ισχύει, για το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) -ΤΑΞΙ οχημάτων που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες των πληττόμενων από την πυρκαγιά Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας και Ιστιαίας -Αιδηψού της Π.Ε Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κατά συνέπεια, επιτρέπεται η κυκλοφορία των ανωτέρω ΕΔΧ ΤΑΞΙ οχημάτων των ως άνω αναφερόμενων Δήμων έως την 31.12.2024.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο! Επιδότηση 22.500 ευρώ για ηλεκτρικό Ταξί
Παράταση «ζωής» σε παλαιά λεωφορεία, σχολικά και ταξί!
Ταξί: Τι επιδιώκει το κράτος και τι θέλουν οι ιδιοκτήτες;