Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Σε ποια παλαιά Ταξί και γιατί δόθηκε παράταση «ζωής»

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποια παλαιά Ταξί και γιατί δόθηκε παράταση «ζωής»

Fleet Cars

Σε ποια παλαιά Ταξί και γιατί δόθηκε παράταση «ζωής»

Fleet Cars

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για να τεκμηριωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας τους εφόσον έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας.

Advertisement
Advertisement

Νέα παράταση της κυκλοφορίας των παλαιών Ταξί που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας έως τα τέλη Ιουνίου του 2023 αναγκάστηκε να δώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξαιτίας των καθυστερήσεων που καταγράφονται στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων.

Ωστόσο για να μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης παλαιού Ταξί να το κυκλοφορεί κανονικά θα πρέπει να έχει παραγγείλει το καινούριο του όχημα και να διαθέτει το Δελτίο Παραγγελίας και παράλληλα να υπάρχει το σχετικό Τιμολόγιο καταβολής Προκαταβολής με ημερομηνία έως τα τέλη του 2021!

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα όπως αναγράφει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων και λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση καινούργιων οχημάτων, παρατείνεται, αποκλειστικά και μόνο για την περίπτωση θέσης σε κυκλοφορία καινούριου ΕΔΧ -ΤΑΞΙ οχήματος, η αντικατάσταση του υπάρχοντος οχήματος έως και τις 30.06.2023 για τα ΕΔΧ αυτοκίνητα ΤΑΞΙ που έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί μέχρι την 1.1.2022, με τις ίδιες προϋποθέσεις που όριζε η ανωτέρω υπ αρ. 347381/2-12-2021 (ΑΔΑ: 6ΔΛΖ465ΧΘΞ-6Ε8) σχετική εγκύκλιος, ήτοι:

-Να υπάρχει Δελτίο Παραγγελίας του καινούριου οχήματος που να φέρει ημερομηνία έως και τις 31.12.2021

-Να υπάρχει το σχετικό Τιμολόγιο Καταβολής Προκαταβολής με ημερομηνία έως και τις 31.12.2021

Advertisement

Τα ανωτέρω έγγραφα επιδεικνύονται κάθε φορά, όπου αυτό απαιτείται, προκειμένου να τεκμηριωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας του ΕΔΧ-ΤΑΞΙ οχήματος που έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας.

Η Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου & Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Οχημάτων (Δ35), στην οποία κοινοποιείται η παρούσα Εγκύκλιος, παρακαλείται για την ενημέρωση όλων των Ιδιωτικών και Δημόσιων ΚΤΕΟ

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ταξί: Τι επιδιώκει το κράτος και τι θέλουν οι ιδιοκτήτες;
Έτσι σας κλέβουν κάποιοι ταξιτζήδες! (+video)
Αποκάλυψη! Έρχεται η επιδότηση-μαμούθ για ηλεκτρικό Ταξί