Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έτσι λήστευε ηλικιωμένους πελάτες επιτήδειος οδηγός Ταξί

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι λήστευε ηλικιωμένους πελάτες επιτήδειος οδηγός Ταξί

Fleet Cars

Έτσι λήστευε ηλικιωμένους πελάτες επιτήδειος οδηγός Ταξί

Fleet Cars

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή.

Advertisement
Advertisement

Στη «φάκα» της Ελληνικής Αστυνομίας πιάστηκε ο επιτήδειος οδηγός Ταξί ο οποίος είχε εξαπατήσει κυρίως ηλικιωμένους πελάτες αποκομίζοντας από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πάνω από 15.000 ευρώ!

Το κόλπο ήταν απλό αλλά οι ηλικιωμένοι πελάτες τους δεν αντιλαμβάνονταν πως ο επιτήδειος οδηγός Ταξί τους έκλεβε την κάρτα αναλήψεών τους αλλά και το μοναδικό αριθμό PIN.

Advertisement
Advertisement

Τον 25χρονο επιτήδειο οδηγό Ταξί αποκάλυψε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος κινούμενος κατά τις βραδινές ώρες έξω από Νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά.

Ακολούθως, για τη συναλλαγή, χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με συσκευή POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής του κάρτας.

Advertisement

Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε, αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τεχνηέντως τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες κάρτες και τα PIN, προέβαινε σε ανάληψη χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων, αντίστοιχα.

Advertisement

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εννέα υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο 25χρονος αποκόμισε οικονομικό όφελος 15.000 ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες και οδηγούς Ταξί
Έτσι θα είναι οι νέες πιάτσες των Ταξί
Αποκάλυψη: Έρχεται επιδότηση μαμούθ για Ταξί