Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ενοικίαση και ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό! – Λύση από το υπουργείο Μεταφορών

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενοικίαση και ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό! – Λύση από το υπουργείο Μεταφορών

Fleet Cars

Ενοικίαση και ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό! – Λύση από το υπουργείο Μεταφορών

Fleet Cars

To δημοσίευμα του Newsauto.gr προκάλεσε την άμεση αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και η νομοθετική ρύθμιση θα είναι έτοιμη τις προσεχείς ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετά τη δημοσίευση του θέματος από το Newsauto.gr που αφορούσε στην απαγόρευση μίσθωσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου με οδηγό από τον ΕΟΤ εξαιτίας μιας παλαιάς υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα ο υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης αναμένεται να δώσει άμεσα λύση στο θέμα ώστε οι επαγγελματίες από τον κλάδο ενοικίασης και χρονομίσθωσης οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ηλεκτρικά οχήματα να μπορούν να τα ενοικιάσουν με οδηγό καθώς θα καταργηθεί η παλαιά νομοθεσία που προέβλεπε ότι οχήματα με οδηγό μπορούν να ενοικιαστούν αν κινούνται με κινητήρες άνω των 1.500 κ.εκ.  

Advertisement
Advertisement

Στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η άμεση τακτοποίηση όλων των θεμάτων που έχουν προκύψει με τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ώστε να μπορούν να προλάβουν την τουριστική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει δειλά-δειλά και να μην χάσουν πελάτες καθώς ο τουριστικός κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών απέδειξε ότι στηρίζει και έμπρακτα την ηλεκτροκίνηση αλλάζοντας άμεσα τα κακώς κείμενα στις παλαιές νομοθεσίες που αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξή της και επίσης να μπορούν οι ξένοι ή οι εγχώριοι τουρίστες να ταξιδεύουν με ηλεκτρικά οχήματα τα οποία δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με βλαβερούς ρύπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο! Ο ΕΟΤ δεν επιτρέπει την ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό
Οι οδηγοί ηλεκτρικών ταξιδεύουν περισσότερο από τους οδηγούς βενζίνης και diesel
Επιδότηση-μαμούθ για την απόκτηση ηλεκτρικού Ταξί!