Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Renault Kangoo (+video)

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Renault Kangoo (+video)

Fleet Cars

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Renault Kangoo (+video)

Fleet Cars

Το Kangoo Van E-Tech Electric υπόσχεται μειωμένες εκπομπές ρύπων και χαμηλό κόστος χρήσης, χωρίς να θυσιάζει τις μεταφορικές του ικανότητες.

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του συμβατικού Kangoo, η Renault απομάκρυνε την κουκούλα και από την ηλεκτρική εκδοχή του επαγγελματικού βαν.

Αυτή ενσωματώνει μια ενεργειακής χωρητικότητας 45 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου και παρέχει έως και 300 χλμ. αυτονομίας (βάσει WLTP).

Το Kangoo Van E-Tech Electric προσφέρεται με τρεις φορτιστές: Τον στάνταρ ισχύος 11 kW για φόρτιση στο σπίτι, τον προαιρετικό των 22 kW και έναν ταχυφορτιστή 80 kW DC, ο οποίος επιτρέπει την «προσθήκη» 170 χλμ. αυτονομίας μέσα σε μόλις μισή ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η φόρτιση από το 15 στο 100% σε wallbox ισχύος 11 kW διαρκεί περίπου 4 ώρες, όταν σε wallbox 7,4 kW η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λιγότερo από 6 ώρες.

Το Kangoo Van E-Tech Electric κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 PS/ 245 Nm, με τρία προγράμματα ανάκτησης ενέργειας (Sailing, Drive, Brake) κατά την πέδηση, που επιτρέπουν την οδήγηση χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το πενταλ γκαζιού (one-pedal).

Advertisement

Παράλληλα, το συμβατικό υδραυλικό σύστημα πέδησης, υποβοηθείται από την τεχνολογία “ARB” (Adaptive Regenerative Brake System) που μεγιστοποιεί το ποσό της ανακτώμενης ενέργειας, ανεξάρτητα από το ποιο πρόγραμμα ανάκτησης έχει επιλεχθεί.

Advertisement

Φυσικά δεν απουσιάζουν και τα προφίλ οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του Eco που συνδράμει περαιτέρω στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ηλεκτρικό βαν φέρει τις ίδιες μεταφορικές δυνατότητες με τις συμβατικές εκδόσεις, όπως είναι το κατώφλι εισόδου πλάτους 1,45 μ., κατά το άνοιγμα των πλευρικών θυρών (οι πίσω είναι συρόμενες).

Advertisement

Ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης φτάνει τα  3,9 κυβικά μέτρα (κ.μ.), το ωφέλιμο φορτίο είναι 600 κιλά και η ελκτική ικανότητα αγγίζει τα 1.500 κιλά. Στο μέλλον θα διατεθεί και έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο (όπως στις συμβατικές) όπου ο όγκος φόρτωσης θα αντιστοιχεί σε 4,9 κ.μ. και το ωφέλιμο φορτίο στα 800 κιλά.

Το νέο Renault Kangoo Van E-Tech Electric θα κατασκευάζεται στη Maubeuge (Μωμπέζ) της Γαλλίας δίπλα στα υπόλοιπα Kangoo και τα συγγενικά Mercedes Citan και Nissan Townstar.

Η εμπορική διάθεση του μοντέλου στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2022.

Δείτε τις εγκαταστάσεις της Renault στο Maubeuge (Μωμπέζ) της Γαλλίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Renault Megane E-Tech πάει… ηλεκτρικά! (video)
Πως να “δαμάσετε” το ατίθασο Renault Clio V6 (+ video)
Πως θα είναι το Renault Clio στο μέλλον;