Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Επίσημο: Τα νέα βαν της Renault

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Τα νέα βαν της Renault

Fleet Cars

Επίσημο: Τα νέα βαν της Renault

Fleet Cars

Η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε τα νέα Kangoo Van, Express Van και τα Trafic Combi & Spaceclass που διακρίνονται για την πρακτικότητά τους, τις έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και τα συστήματα ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Τη νέα γκάμα βαν οχημάτων της (LCV) παρουσίασε η Renault, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας τα Kangoo Van, Express Van και το Traffic σε δύο επιβατικές εκδόσεις, Combi και Spaceclass.

Renault Kangoo Van

Ξεκινώντας από το Kangoo, αυτό θα διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος, ενώ υιοθετεί την έξυπνη τεχνολογία “Open Sesame” που προσφέρει απρόσκοπτη είσοδο στο όχημα. Ειδικότερα, η κεντρική κολώνα έχει αφαιρεθεί, με την πίσω πόρτα να είναι συρόμενη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το ταυτόχρονo άνοιγμα της εμπρός πόρτας των επιβατών και της συρόμενης πίσω δημιουργεί ένα κατώφλι εισόδου με πλάτος 1,45 μ.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως, επιτρέποντας τη φόρτωση αντικειμένων μήκους άνω των 3,0 μέτρων (3,05). Σημειώνεται πως η έξυπνη λύση “Open Sesame” ενσωματώνεται στη διθέσια έκδοση αμαξώματος.

Μια άλλη καινοτομία είναι το “Easy Inside Rack”, ένα εσωτερικό μεγάλο ράφι πάνω από τον χώρο φόρτωσης και τα καθίσματα, το οποίο καθιστά εφικτή τη φόρτωση αντικειμένων μήκος 2,0-2,5 μέτρων. Το ράφι αυτό, όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να αναδιπλωθεί, ενώ την πρακτικότητα ενισχύουν και κάποιοι επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι.

Advertisement

Στη βασική έκδοση ο ωφέλιμος όγκος κυμαίνεται μεταξύ 3,3 και 3,9 κυβικά μέτρα (κ.μ.), στη μεγαλύτερη αγγίζει τα 4,9 κ.μ., ενώ μπορεί να ρυμουλκηθεί απροβλημάτιστα φορτίο 1,5 τόνου.

Το νέο Kangoo van θα διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 1,3 TCe των 100 και 130 ίππων, και με έναν diesel 1,5 BluedCi των 75, 95 και 115 ίππων. Το κινητήρια σύνολα θα προσφέρονται προαιρετικά και με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο EDC, ενώ στο τέλος του έτους θα διατεθεί και ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement

Η τελευταία δεν θα λέγεται πια Kangoo ZE αλλά Kangoo Van E-Tech. Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα αποδίδει 102 PS και 245 Nm, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας να αυξάνεται από τις 33 kWh στις 44, παρέχοντας αυτονομία 265 χλμ.

Οι συμβατικές εκδόσεις του Kangoo Van θα διατεθούν στην Ευρώπη τον Ιούνιο.

Advertisement

Renault Trafic

Το νέο Trafic θα διατίθεται στην έκδοση Combi, αλλά και στη νέα, πολυτελή Spaceclass. Η πρώτη προορίζεται για μεγάλες οικογένειες και εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες μετακίνησης, ενώ η δεύτερη για πιο VIP μετακινήσεις.

Τα μοντέλα προσφέρονται σε δύο μήκη αμαξώματος, με τον ωφέλιμο όγκο να κυμαίνεται μεταξύ 1 έως και 6 κ.μ, ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων. Υπάρχει άφθονος χώρος για έως και 9 επιβάτες. Σημειώνεται πως το SpaceClass λανσάρεται και στην έκδοση “Signature”, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε… γραφείο, με τους επιβάτες να κάθονται αντικριστά. Ενδιαφέρον έχει και η Escapade έκδοση, το πίσω κάθισμα της οποίας μετατρέπεται σε κρεβάτι μήκους 1,90 μ.

Τα νέα Combi Trafic και Spaceclass θα είναι διαθέσιμα με τρεις πετερελαιοκινητήρες: Τον Blue dCi 110 με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, τον Blue dCi  με 6τάχυτο μηχανικό αλλά και αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ στην κορυφή της γκάμας υπάρχει ο Blue dCi 170, αποκλειστικά με αυτόματο.

Σχεδιαστικά, κυριαρχεί ένα οριζόντιο καπό, με μια κάθετη μάσκα που προσδίδει στο μοντέλο στιβαρή όψη. Συναντώνται full LED κεντρικοί προβολείς, πλαισιωμένοι από μια χρωμιωμένη γραμμή, η οποία τονίζει την τεχνοτροπία της μάρκας με τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα “C”. Επιπροσθέτως δεσπόζουν νέοι προφυλακτήρες, ενώ στην έκδοση SpaceClass υπάρχουν ηλεκτρονικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με εφέ διαμαντιού, ενώ διατίθενται σε 7 αποχρώσεις, με αποκορύφωμα μία σε βαθύ κόκκινο (Rouge Carmin).

Η διάθεση θα εκκινήσει τις προσεχείς εβδομάδες.

Renault Express Van

Όσον αφορά το ολοκαίνουριο Express Van, η Renault αναφέρει πως πρόκειται για τον… πρωταθλητή σε επίπεδο χώρων στην κατηγορία του. Το μήκος είναι 4,39 μ., η συρόμενη πλευρική πόρτα έχει άνοιγμα 716 χλστ., o αποθηκευτικός χώρος στο εσωτερικό αντιστοιχεί σε 48 λτ., ενώ ο χώρος φόρτωσης είναι 3,3-3,7 κ.μ.

Το Express Van ενσωματώνει 5 καθίσματα και στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών είτε για επαγγελματική είτε για ιδιωτική χρήση.

Στην Ευρώπη θα προσφέρεται με τον 1,3 λτ. TCE των 100 ίππων, καθώς και με τον 1,5 Blue dCi ισχύος 75 και 95 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Στην βενζινοκίνητη έκδοση το ωφέλιμο φορτίο είναι 780 kg, ενώ στην πετρελαιοκίνητη αντιστοιχεί σε 650 kg.

Γενικές πληροφορίες

Όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα της Renault εφοδιάζονται με το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link και με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως είναι τα Rear-View Assist, Blind Spot Warning, Front & Rear Park Assist και Wide View Mirror.

Σχεδιαστικά ενσαρκώνεται η σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία των Γάλλων με τη γνώριμη γρίλια και τους αιχμηρούς LED κεντρικούς προβολείς.

Διαβάστε επίσης:
Το Renault Captur αποκτά για πρώτη φορά έκδοση R.S Line
Η καλλίγραμμη σιλουέτα του νέου Renault Captur (video)
Δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG