Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

ACEA: Χωρίς υποδομές ξεχάστε τα ηλεκτρικά φορτηγά! (+video)

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ACEA: Χωρίς υποδομές ξεχάστε τα ηλεκτρικά φορτηγά! (+video)

Fleet Cars

ACEA: Χωρίς υποδομές ξεχάστε τα ηλεκτρικά φορτηγά! (+video)

Fleet Cars

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Εμπορικών Οχημάτων εξηγεί πως κανένας μεταφορέας δεν πρόκειται να αγοράσει πράσινο όχημα αν δεν λυθεί το θέμα της φόρτισης ή του ανεφοδιασμού.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα σύντομο βίντεο, ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Εμπορικών Οχημάτων της ACEA και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volvo, εξηγεί τι χρειάζεται όσον αφορά την υποδομή για φορτηγά μηδενικών εκπομπών, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στο σύστημα μεταφορών απαλλαγμένο από τον άνθρακα.

«Τα φορτηγά δεν είναι μεγάλα αυτοκίνητα. Έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και συγκεκριμένες ανάγκες για υποδομές φόρτισης και ανεφοδιασμού», είπε ο κ. Lundstedt. «Οι τοποθεσίες και οι απαιτήσεις χώρου είναι εντελώς διαφορετικές, καθώς και τα απαιτούμενα επίπεδα ισχύος ρεύματος.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη ξεκάθαρης κατανόησης αυτής της βασικής διαφοράς και η έλλειψη οράματος για την ανάπτυξη υποδομής ειδικά για φορτηγά, κινδυνεύουν να μας κρατήσουν πίσω. Τα κράτη μέλη πρέπει να δεσμευτούν επειγόντως να επιτρέψουν τις επενδύσεις στη σωστή υποδομή για φορτηγά, σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τα οχήματα μηδενικών εκπομπών δεν θα είναι το εμπόδιο στη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστούν και παράλληλα για τη διαθεσιμότητα της υποδομής. Πράγματι, κανένας μεταφορέας δεν θα αγοράσει ποτέ φορτηγό με ηλεκτρική μπαταρία ή υδρογόνο, εκτός εάν μπορεί να το επαναφορτίσει ή να το ξανά τροφοδοτήσει με καύσιμο για ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος τα παλαιά ρυπογόνα ΙΧ και φορτηγά σε 6 πόλεις στην Ελλάδα!
Με πειραγμένους ταχογράφους και τα ξένα φορτηγά!
«Βασιλιάς» το diesel στα φορτηγά στην ΕΕ!