Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία ρεπόρτερ στο «τιμόνι» του ACEA!

Ελλάδα 5:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία ρεπόρτερ στο «τιμόνι» του ACEA!

ΝΕΑ

Μία ρεπόρτερ στο «τιμόνι» του ACEA!

ΝΕΑ

H Sigrid de Vries αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Sigrid de Vries από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα αναλάβει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας στην Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο νέος ρόλος της γενικής Διευθύντριας είναι να εκπροσωπεί τον ACEA και τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών, van και λεωφορείων στην ΕΕ.

Ο κ. Huitema, Γενικός Διευθυντής της ACEA από το 2019, θα αποχωρήσει από τον ACEA στις 31 Αυγούστου 2022 με δική του απόφαση. «Ο χρόνος μου ως Γενικός Διευθυντής του ACEA ήταν μια ανταποδοτική και θετική περίοδος μετασχηματισμού για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και την Ένωση μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, καθώς και όλα τα μέλη του ACEA, για τη στενή και έμπιστη συνεργασία. Ήταν τιμή για μένα να συμμετάσχω στον μετασχηματισμό του κλάδου, να ηγούμαι της μετάβασης του ACEA και να εκπροσωπώ τα μέλη του σε αυτόν τον ηγετικό ρόλο. Μετά από τρία χρόνια ανταμοιβής, αποφάσισα να επιδιώξω νέους στόχους».

Advertisement
Advertisement

Ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του ACEA δήλωσε: «Σεβόμαστε την απόφαση του Eric-Mark Huitema και του ευχόμαστε συνεχή επιτυχία στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έπαιξε ισχυρό ρόλο στην εκπροσώπηση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ως προοδευτικού παράγοντα που ενστερνίζεται τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ. Ο διορισμός της Sigrid de Vries θα βοηθήσει στην ενίσχυση του προληπτικού ρόλου της αυτοκινητοβιομηχανίας ως παίκτη αφοσιωμένου στην κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα και σε μια ψηφιακή και ανθεκτική οικονομία. Είναι μια έμπειρη ηγέτης με ισχυρό ιστορικό τόσο σε θέσεις στον κλάδο όσο και σε συλλογικές θέσεις, καθώς και με σεβαστό αντίστοιχο των Ευρωπαίων ενδιαφερόμενων μερών μας. Τα μέλη του ACEA και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί της στο μέλλον», κατέληξε ο Zipse.

Η κ. de Vries είναι Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Προμηθευτών Αυτοκινήτων (CLEPA) από το 2017, όπου θα ολοκληρώσει την αποστολή της τον Αύγουστο.

Advertisement

Ως Ολλανδή υπήκοος, η καριέρα της συνίστατο σε πολυάριθμες ηγετικές θέσεις σε εξωτερικές υποθέσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και σε συναφείς τομείς. Διαθέτει ένα υπόβαθρο στο να εστιάζει στη θετική αλλαγή και να διατυπώνει τις απόψεις της βιομηχανίας σε ένα πλαίσιο βαθιών και γρήγορου μετασχηματισμού.

Μεταξύ 2006 – 2012 ήταν διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον ACEA. Η de Vries ξεκίνησε την καριέρα της ως ρεπόρτερ και ανταποκρίτρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Stellantis αποχωρεί από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών (ACEA)
Μικρότσιπ made in Europe θέλει ο ACEA!
Αύξηση 10% στις πωλήσεις αυτοκινήτων «βλέπει» φέτος ο ACEA