Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Με πειραγμένους ταχογράφους και τα ξένα φορτηγά!

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πειραγμένους ταχογράφους και τα ξένα φορτηγά!

Fleet Cars

Με πειραγμένους ταχογράφους και τα ξένα φορτηγά!

Fleet Cars

Από τα συνολικά 44 οχήματα που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης τα 38 είχαν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Χάος φαίνεται ότι επικρατεί στις μεταφορές και ειδικότερα στα φορτηγά που διακινούν εκατομμύρια τόνους προϊόντων τα οποία έχουν εισέλθει στο στόχαστρο της Τροχαίας ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.

Μάλιστα οι Αρχές πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους ώστε να εντοπίσουν φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Advertisement
Advertisement

Κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 εντοπίσθηκαν συνολικά 44 τέτοια οχήματα και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών.

Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, διαπιστώθηκε ότι, συνολικά 44 φορτηγά οχήματα (38 με αλλοδαπές και 6 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ 7 εξ’ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Advertisement

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερο επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα στις μεταφορές-Στο στόχαστρο οι «μαϊμού» εταιρείες
Σε ποια οχήματα είναι υποχρεωτικός πλέον ο «έξυπνος» ταχογράφος
Τροχαία: 72 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους!