Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε και μία ηλεκτρική Βugatti

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε και μία ηλεκτρική Βugatti

Mobility

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε και μία ηλεκτρική Βugatti

Mobility

Η από καιρό αναμενόμενη ηλεκτρική Bugatti είναι πλεόν γεγονός, αλλά δεν έχει 1.500 ίππους και δεν κοστίζει 3,0 με 4,0 εκατομμύρια. 

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση CES στο Las Vegas πολλές εταιρίες βρήκαν την ευκαιρία να ανοίξουν τα εργαστήριά τους και να δείξουν στο κοινό τις ιδέες τους για το μέλλον. Πολύ δε περισσότερο όταν το κοινό αυτής της έκθεσης είναι μάλλον νεανικό, με πιο ανοιχτά μυαλά και σύγχρονες προσδοκίες για το μέλλον της κινητικότητας.

Στα περίπτερα της έκθεσης υπήρχε και μία έκπληξη, η από καιρό αναμενόμενη ηλεκτρική Bugatti. Μόνο που δεν ήταν κάτι σε αυτοκίνητο, αλλά ένα ηλεκτρικό σκούτερ το οποίο κατασκευάζει σε συνεργασία με την εταιρία Bytech International.

Το “σπαστό” αυτό σκούτερ βγαίνει σε τρία χρώματα, μπλε, ασημί και μαύρο, ζυγίζει 15,9 κιλά και κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτεράκι των 700 watt.

Advertisement
Advertisement

Ως γνήσιο τέκνο της Bugatti δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για το design το οποίο περιγράφεται άκρως αεροδυναμικό και λειτουργικό. Γίνεται επίσης χρήση και “ψαγμένων” υλικών στην κατασκευή του πλαισίου, όπως το μαγνήσιο και το αλουμίνιο, ενώ η μπαταρία του είναι αφαιρούμενη.

Η αυτονομία του φθάνει στα 35 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν και τρία προγράμματα “οδήγησης”, Εconomy, City και Sport. Διατίθεται μάλιστα και cruise control έτσι ώστε να γίνεται ξεκούραστα η βόλτα μέσα στην πόλη.

Advertisement

Ως Bugatti δίνει τεράστια έμφαση στο σύστημα πέδησης, με φρένα και στους δύο τροχούς και ένα ηλεκτρονικό ABS στον πίσω τροχό, κάτι που δεν συναντάται συχνά σε ένα σκούτερ.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης φλας, μία αλουμινένια βάση και το μονόγραμμα EB στο πίσω μέρος για να θυμίζει σε όλους ότι ακόμα και ως σκούτερ δεν παύει να είναι γνήσιο τέκνο του Ettore Bugatti.

Όσο για την τιμή του δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτε ακριβές, αν και όπως είναι φυσικό, το όνομα της εταιρίας στην ούγια εγγυάται ότι θα είναι κάτι που θα κοστίζει πολλά. Πάντως όχι τόσα που να σας στερήσουν την ικανοποίηση να έχετε παρκαρισμένη μία Bugatti στο γκαράζ σας, έστω και με μόλις 1 άλογο και τελική στα 30 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bugatti με τη Chiron Pur Sport εγκαινιάζει νέο τμήμα εξατομίκευσης
Η Bugatti Chiron Super Sport στο Nurburgring
Bugatti: Σαμπάνια σε κουτί από ανθρακόνημα

Advertisement