Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Bugatti: Σαμπάνια σε κουτί από ανθρακόνημα

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bugatti: Σαμπάνια σε κουτί από ανθρακόνημα

Car Gadget

Bugatti: Σαμπάνια σε κουτί από ανθρακόνημα

Car Gadget

Η Bugatti παρουσιάζει μία νέα σαμπάνια σε μπουκάλι 15 λίτρων από ανθρακόνημα, σε κουτί αποθήκευσης από το ίδιο υλικό, το οποίο ψύχεται αυτόματα.

Advertisement
Advertisement

Για την κατασκευή της συσκευασίας χρειάστηκαν 150 ώρες εργασίας – όπως και για την Bugatti Chiron «La Voiture Noire».

 

Όταν πρόκειται για την Bugatti, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται κυρίως τα σπορ αυτοκίνητα. Όμως η μάρκα του Ομίλου Volkswagen έχει επί του παρόντος μόνο ένα μοντέλο στη γκάμα της. Έτσι προσπαθεί με το όνομά της  να φέρνει  στο μυαλό, την υπερβολική πολυτέλεια.

Advertisement
Advertisement

Τι είναι όμως ακριβώς η πολυτέλεια; Το λεξικό λέει: Καθετί (αντικείμενο, υπηρεσία, χρηματικό ποσό κτλ.) που αποτελεί ή που απαιτεί δαπάνη, η οποία υπερβαίνει αισθητά τις βασικές ανάγκες, το πλαίσιο του μέσου βιοτικού επιπέδου. Ή: Όχι απαραίτητη, περιττή δαπάνη, που γίνεται κυρίως για ευχαρίστηση.

Αν θέλετε όλα τα παραπάνω να τα εκφράσετε με ένα προϊόν η τελευταία δημιουργία της γίνεται ο ορισμός της πολυτέλειας. Όλα αυτά για να δικαιολογηθεί το «πιο θεαματικό χειροποίητο μπουκάλι σαμπάνιας στον κόσμο το: «La Bouteille Noire» που τοποθετείται σε ένα χειροποίητο, μόνιμα παγωμένο και αεριζόμενο «γλυπτό κουτί». Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 150 ώρες χειρωνακτικής εργασίας με… 37 βήματα.

Advertisement

Υπεύθυνη για το υπερπολυτελές concept, είναι (φυσικά) η Bugatti και η Champagne Carbon ενώ το όνομα παραπέμπει στο ειδικό μοντέλο της Chiron «La Voiture Noire».

Το ίδιο το κουτί «αντιπροσωπεύει ένα αριστούργημα μηχανικής» και περιλαμβάνει 314 μεμονωμένα φύλλα προεμποτισμένων ινών άνθρακα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το κουτί ψύχεται αυτόματα με τεχνολογία που είναι δανεισμένη από την αεροδιαστημική. Τουλάχιστον 14 ανεμιστήρες υψηλής τεχνολογίας διασφαλίζουν επίσης ότι ο δροσερός αέρας μέσα στο κουτί κυκλοφορεί πάντα.

Advertisement

Αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, το «La Bouteille Noire» στηρίζεται σε μια φωτιζόμενη βάση με κόκκινο χρώμα, που είναι μια μινιατούρα του πίσω φως της «La Voiture Noire» – μια λωρίδα φωτός χωρίς αρμούς.

Το αντίγραφο δημιουργήθηκε από ένα «μπλοκ ακρυλικού γυαλιού μετά από αμμοβολή», το οποίο φωτίζεται με κόκκινα LED με βουρτσισμένη επιφάνεια αλουμινίου, όπου πάνω της υπάρχει η λέξη Bugatti.

Advertisement

Το κουτί ανοίγει και κλείνει (με δύο πόρτες) πατώντας ένα κουμπί από ανοξείδωτο χάλυβα, με απαλό μπλε φως. Οι πόρτες έχουν ειδικούς μεντεσέδες και νέο γρανάζι και αποκαλύπτουν ένα πλούσιο εσωτερικό όταν ανοίγουν.

Ενώ οι πόρτες στο κουτί ανοίγουν αργά, ένα άλλο αυτόματο σύστημα απελευθερώνει το λαιμό του μπουκαλιού , που είναι στερεωμένος σταθερά όταν το κουτί είναι κλειστό. Για το εσωτερικό, οι σχεδιαστές επέλεξαν λεπτόκοκκο δέρμα σε Havana Brown – όπως και στην «La Voiture Noire»- που καλύπτεται από απαλό φως LED.

Φυσικά σε ένα τέτοιο μπουκάλι δεν θα έμπαινε ένα λιγότερο πολύτιμο περιεχόμενο. Έτσι σύμφωνα με τον Alexandre Mea, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Champagne Carbon: «Επιλέξαμε έναν από τους καλύτερους τρύγους μας. Ένα vintage μείγμα από 60% Chardonnay και 40% Pinot Noir. Η σαμπάνια εντυπωσιάζει με τα πλούσια αρώματα από πικάντικο πιπέρι και λευκά φρούτα, σε συνδυασμό με μια γήινη νότα».

Η Bugatti και η Champagne Carbon λένε συνεργάζονται από το 2018. Το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν η «ƎB.01». Μια σαμπάνια που αποτελείται από 90% Chardonnay και 10% Pinot Noir.

Το «La Bouteille Noire» αποκαλύφθηκε σε μια ιδιωτική εκδήλωση στο «The Londoner», το νεότερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Λονδίνο και το πρώτο super boutique ξενοδοχείο στον κόσμο. Το ξενοδοχείο μετρά 8 «ƎB.01» μια από τις πιο ακριβές σαμπάνιες στην κάβα του. Ακόμη δεν υπήρξε καμία αναφορά για την αγορά «La Bouteille Noire», άλλωστε χρειάζεται… λίγο χρόνο για να φτιαχτεί έστω και ένα κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη η Bugatti La Voiture Noire των 11 εκατομμυρίων
Bugatti: Πάνω από 65.000 ώρες εξέλιξης για τη La Voiture Noire
H Bugatti La Voiture Noire είναι το ακριβότερο Χριστουγεννιάτικο στολίδι