Mobility

Πότε έρχεται το Tesla του… λαού; Πόσο κοστίζει;

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε έρχεται το Tesla του… λαού; Πόσο κοστίζει;

Mobility

Πότε έρχεται το Tesla του… λαού; Πόσο κοστίζει;

Mobility

Επιταχύνει η Tesla τις διαδικασίες για την παραγωγή ενός ιδιαίτερα φθηνού  ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο θα προκαλέσει αίσθηση στον χώρο της αυτοκίνησης. Θα είναι το Tesla του… λαού!

Advertisement
Advertisement

Μέρες μεγάλης δόξας βιώνει η Tesla. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων «έκλεισε» το 2020 με σχεδόν μισό εκατομμύριο πωλήσεις, ενώ ο ισχυρός άνδρας της, Elon Musk, αναδείχθηκε σε πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν και εκείνος, που είχε αποκαλύψει πως προλειαίνεται το έδαφος για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, η τιμή του οποίου δεν θα ξεπερνά τα 25.000 δολάρια (20.577 ευρώ).

Μολονότι, οι αρχικές εκτιμήσεις απέκλειαν το ενδεχόμενο λανσαρίσματος του μοντέλου πριν το 2024, έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν πως το «φθηνότερο» Tesla θα διατεθεί στην αγορά εντός του 2022.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, ο λογαριασμός “Tesla Facts” δημοσίευσε στο Twitter κάποια έγγραφα που εξασφάλισε κατόπιν έρευνας ο χρήστης “Moneyball”. Πρόκειται για έγγραφα που υποστηρίζεται πως κατατέθηκαν στην κινεζική κυβέρνηση από τους διευθύνοντες των εγκαταστάσεων της εταιρείας στη Σαγκάη (Tesla’s Shanghai Gigafactory) και τα οποία αναφέρουν πως εντός του 2022 εκκινούν οι διαδικασίες για την παραγωγή ενός φθηνού μοντέλου.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, των αναγκαίων προετοιμασιών, η εταιρεία έχει αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από υποψηφίους με φόντο το design του μοντέλου, ενώ, ταυτόχρονα, πραγματοποιεί προσλήψεις για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Επιπροσθέτως, αναφέρεται πως το μελλοντικό αυτοκίνητο έχει λάβει έγκριση από τον περασμένο Σεπτέμβριο (2020), ενώ η απόσπαση της οριστικής έγκρισης για την έναρξη παραγωγής αναμένεται εντός το 2021.

Advertisement

Στον αντίποδα, ο ιστότοπος Electrek, υψώνει αμφιβολίες, όσον αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, επισημαίνοντας πως η ευθυγράμμιση με το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, απαιτεί την κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου τύπου “4680”.

Ακόμη, υπογραμμίζεται πως δεν έχουν διευθετηθεί οι τελευταίες λεπτομέρειες όσον αφορά την παραγωγή των νέων μπαταριών, ενώ αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για την Tesla να αναβάλλει τα σχέδιά της, μεταθέτοντάς τα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:
O Mr Tesla είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη
Elon Musk: H Apple αρνήθηκε να εξαγοράσει την Tesla
Νέο μήνυμα-παράκληση από Musk στους εργαζόμενους της Tesla

 

Advertisement