Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έρχεται το νέο φθηνότερο Tesla

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο φθηνότερο Tesla

Mobility

Έρχεται το νέο φθηνότερο Tesla

Mobility

Το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε επίσημα πως η εταιρία έχει στα άμεσα πλάνα της τη δημιουργία ενός προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου που δεν θα ξεπερνά τα 25.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση για το «φθηνό» Tesla έγινε από τον Elon Musk κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ημερίδας Battery Day στη οποία αποκαλύφθηκαν κάποιες πρώτες πληροφορίες σχετικά με την νέα τεχνολογία μπαταριών της Tesla η οποία στοχεύει στη μείωση σχεδόν στο μισό του κόστους των μπαταριών.

Σήμερα το κόστος ανά kWh χωρητικότητας σε μια μπαταρία κοστολογείται από την Tesla στα 1.100 δολάρια με τον Elon Musk να υποστηρίζει πως η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει αυτό το κόστος στο μέλλον να μειωθεί στα 156 δολάρια ή ακόμα και χαμηλότερα. Εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα δώσει τη βάση και για τη δημιουργία πιο προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων όπως αυτό που μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ο Musk πως βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της εταιρίας.

Tesla-hatchback

Advertisement
Advertisement

Το αφεντικό της Tesla δεν επεκτάθηκε σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο που δεν θα ξεπερνά τα 25.000 δολάρια, αρκούμενος να δηλώσει πως θα πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Βέβαια ο Musk κατά καιρούς έχει αναφερθεί πολλές φορές με ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις στην αυτονομία Επιπέδου 5, χωρίς όμως τελικά τα λεγόμενά του να γίνουν πραγματικότητα. Αξίζει όμως να κρατήσουμε τη δήλωσή του στην οποία αναφέρει πως το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στην αγορά το πολύ σε τρία χρόνια από σήμερα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Musk έκανε μια ακόμα ηχηρή δήλωση λέγοντας πως μακροπρόθεσμος στόχος της Tesla είναι η παραγωγή 20 εκατομμυρίων αυτοκινήτων το χρόνο. Αυτή η πρόθεση πάντως φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο αισιοδοξίας με το δεδομένο πως σήμερα η παραγωγή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έφθασε το 2019 τα 92 εκατομμύρια αυτοκίνητα οπότε είναι παραπάνω από απίθανο η Tesla να φθάσει στο σημείο να έχει τη ζήτηση αλλά και τη δυνατότητα παραγωγής σχεδόν του ενός πέμπτου της παγκόσμιας αγοράς.

Tesla-hatchback

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Ο Musk θεωρεί το νικέλιο πολυτιμότερο από τον χρυσό

Advertisement

Σύλληψη για απόπειρα χακαρίσματος της Tesla

H Tesla… νεκροφόρα (φωτογραφίες)