Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Mr Tesla είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Mr Tesla είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη

ΝΕΑ

O Mr Tesla είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη

ΝΕΑ

Στην πρώτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη πέρασε ο Elon Musk, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από το 2017 τον Jeff Bezos της Amazon.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα  με το Blοοmberg, ο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X πέρασε στην πρώτη θέση του πλανήτη την περασμένη Τρίτη, μετά την αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla.

Ειδικότερα, η Tesla κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία της τον περασμένο χρόνο και πλέον, το 2021 να την ανεβάσει περαιτέρω στα 700 δις. δολάρια, ξεπερνώντας την συνδυαστική αξία των Toyota, VW, Hyundai, GM και Ford!

Η προσωπική αξία του Musk αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 185 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας αυτή του Bezos, ο οποίος διατηρούσε την πρώτη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη από τον Οκτώβριο του 2017.

Advertisement
Advertisement

Ο Bezos, παρότι είδε και αυτός την αξία της Amazon να ανεβαίνει τη χρονιά που μας πέρασε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που εκτόξευσε τις εργασίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχασε μέρος της περιουσίας του αφού αναγκάστηκε να δώσει το 4% των μετοχών της εταιρείας στην πρώην γυναίκα του MacKenzie Scott μετά το διαζύγιό τους.

Μάλιστα, αναλυτές της αγοράς αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του πλούτου του Musk του επόμενο διάστημα, μιας και η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κορυφώνεται κάθε έτος από εδώ και πέρα, με την Tesla να δείχνει αυτή τη στιγμή ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Elon Musk: H Apple αρνήθηκε να εξαγοράσει την Tesla

Νέο μήνυμα-παράκληση από Musk στους εργαζόμενους της Tesla

Advertisement

Αποκάλυψη: Η αναξιοπιστία της Tesla στην Ελλάδα – Στον «αέρα» οι Έλληνες πελάτες της