Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mercedes: Γραμμή παραγωγής μόνο για ηλεκτρικά

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Γραμμή παραγωγής μόνο για ηλεκτρικά

Mobility

Mercedes: Γραμμή παραγωγής μόνο για ηλεκτρικά

Mobility

Η Mercedes στοχεύει το 50% των αυτοκινήτων που πουλάει να είναι ηλεκτρικά και υβριδικά μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έχει στα σχέδιά της να διαθέτει γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων. Μάλιστα, αυτή η εκτίμηση είναι για μετά το 2025, ωστόσο -προς το παρόν- τα εργοστάσια θα “φιλοξενούν” και τη συναρμολόγηση των “πράσινων” αυτοκινήτων.

Αυτή η αλλαγή των μικτών γραμμών παραγωγής σε μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε ο επικεφαλής παραγωγής της φίρμας, Joerg Burzer, στο Reuters.

Η έναρξη παραγωγής της EQE, η οποία αποκαλύφθηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος. Θα ξεκινήσει η κατασκευή του στη Βρέμη της Γερμανίας, ενώ αργότερα θα ξεκινήσει και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως είναι το Πεκίνο, η Αλαμπάμα κ.ά. Να θυμίσουμε το εν λόγω μοντέλο είναι ουσιαστικά η E-Class με ηλεκτρική “καρδιά” και προσφέρει αυτονομία έως 660 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes παράγονται σε εργοστάσια μαζί με αυτά που φέρουν θερμικό κινητήρα. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το ποσοστό πώλησης για τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα είναι αυτή τη στιγμή 11%, αλλά η γερμανική μάρκα πρόκειται αφενός να προωθήσει την ηλεκτρική μετακίνηση ακόμα περισσότερα και παράλληλα να επενδύσει πάνω σε πλατφόρμες ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το 2025, το παραπάνω ποσοστό θα ανέβει στο 50% με τα ηλεκτρικά να έχουν την… “τιμητική” τους έναντι των υβριδικών συνόλων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Mercedes μπλόκαρε τις παραγγελίες της E-Class στη Γερμανία;
Ποια καινούρια Mercedes πωλείται στην Ελλάδα πάνω από 500.000 ευρώ;
Επίσημο: Οι νέες Mercedes-AMG EQE φτάνουν τα 687 άλογα

 

Advertisement