Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Mercedes μπλόκαρε τις παραγγελίες της E-Class στη Γερμανία;

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Mercedes μπλόκαρε τις παραγγελίες της E-Class στη Γερμανία;

ΝΕΑ

Γιατί η Mercedes μπλόκαρε τις παραγγελίες της E-Class στη Γερμανία;

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι διακόπτει για ένα διάστημα να δέχεται παραγγελίες για την sedan έκδοση της E-Class για την εγχώρια αγορά, όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα με την έλλειψη σε ημιαγωγούς και η γενικότερη αναστάτωση που έχουν φέρει στην εφοδιαστική αλυσίδα της παραγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, οδήγησαν την Mercedes-Benz στην απόφαση να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για την Ε-Class στην γερμανική αγορά.

Με τον τρόπο αυτό η Mercedes-Benz προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για το μοντέλο στις υπερπόντιες αγορές, κυρίως στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η ζήτηση αυτή σε συνδυασμό με την έλλειψη των ημιαγωγών έχει εξαντλήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρίας στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Πάντως η διακοπή αυτή δεν αφορά την E-Class Estate, για την οποία οι παραγγελίες συνεχίζουν να γίνονται κανονικά.

Οι αντιπρόσωποι της εταιρίας στην Γερμανία σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες στις 12 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί πότε θα επανεκκινήσουν.

Advertisement

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes-Benz σταματά να παίρνει παραγγελίες για κάποιο μοντέλο. Κάτι αντίστοιχο έγινε στις 17 Ιανουαρίου όταν σταμάτησαν οι παραγγελίες για την G-Class, η οποία έχει πλέον χρόνους παράδοσης στα τέλη του 2024 ή ακόμα και στις αρχές του 2025!

Advertisement

Πάντως, όπως και στην περίπτωση της E-Class, η διακοπή των παραγγελιών αφορά μόνο την Ευρώπη ενώ συνεχίζεται κανονικά η πώληση στις ΗΠΑ. Η επανέναρξη των παραγγελιών για την G-Class θα ανοίξουν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για το πότε θα ξαναρχίσουν και για την Ε-Class στην γερμανική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Mercedes E-Class θα είναι κάπως έτσι
Στην Ελλάδα η νέα Mercedes E-Class (+τιμές)
Νέες Mercedes E-Class Coupe και Cabrio με περισσότερο δυναμισμό