Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρότερο ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρότερο ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

H Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρότερο ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η Volvo προχωρά μπροστά με σχέδια για ένα μικρότερο SUV, πιθανότατα το διακριτικό XC20 – το αφεντικό της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που εξελίχθηκε από την Geely.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας συμβατής με την ηλεκτροκίνηση πλατφόρμας που ονομάζεται Sustainable Experience Architecture (SEA) στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Το αφεντικό της Volvo, Hakan Samuelsson, παραδέχτηκε ότι οι μηχανικοί εργάζονται επάνω σε μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα SEA – και ότι το φημολογούμενο μικρό SUV θα είναι ένα από αυτά.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τη SEA για την κατασκευή ενός μικρότερου αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι πολύ πρακτικό και έξυπνο όπως επίσης και αρκετά ανταγωνιστικό. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα CMA (το πλαίσιο του XC40), η οποία συνδυάζει τα EV αλλά και τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μικρότερο αυτοκίνητο από το XC40 τότε η πλατφόρμα SEA είναι σε θέση να το κάνει”, τόνισε ο ίδιος.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι ο Samuelsson υπαινίχθηκε την εμφάνιση ενός νέου μικρότερου SUV λέγοντας: «Τα μικρά αυτοκίνητα μπορούν επίσης να είναι premium. Επειδή έχεις ένα μικρό αμάξωμα δεν σημαίνει πως θα αποτελείται από πολυεστέρα”.

Η επένδυση της Geely στη νέα πλατφόρμα SEA σημαίνει πως μπορεί να υποστηρίξει ένα αυτοκίνητο που φέρει τα σήματα της Volvo. «Μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πολύ premium Volvo επάνω στη SEA», είπε με νόημα.

«Θα το κάνουμε μαζί με την Geely. Συνεργαζόμαστε επάνω σε αυτό το εγχείρημα. Η νέα πλατφόρμα εξελίχθηκε στην Κίνα, κάτι που σημαίνει λογικό κόστος. Αλλά παράλληλα κάτω από την απαιτητική ομπρέλα της Volvo”, πρόσθεσε περήφανος.

Advertisement

Ο Samuelsson παραδέχτηκε πως πρέπει να είναι premium και SUV, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή, αλλά θα πρέπει να είναι και ηλεκτρικό ταυτόχρονα. Νομίζω ότι τα SUV στο μέλλον μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως ακριβώς είναι σήμερα. Η απόσταση από το έδαφος και η ικανότητα εκτός δρόμου πιθανώς δεν είναι τα πιο σημαντικά πράγματα τώρα”.

Advertisement

Η Volvo έχει καταχωρήσει διάφορα ονόματα συμπεριλαμβανομένων και των XC10 και XC20 – αλλά ο Samuelsson αρνήθηκε να δώσει στο νέο μοντέλο ένα συγκεκριμένο λογότυπο ακόμη. «Θα δούμε πως θα ονομάζεται», είπε, «αλλά θα είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών», πρόσθεσε.

Δεν έχει δοθεί χρονικό πλαίσιο για το «XC20», αλλά ο Samuelsson επιβεβαίωσε ότι είναι ένα από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδίου της Volvo να καλύψει τον μισό όγκο πωλήσεων με καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025.

Διαβάστε επίσης: 

Advertisement

Volvo XC20: Σουηδική επέλαση στα Crossover

Έρχεται και baby SUV από τη Volvo;

Στην Ελλάδα το plug-in υβριδικό Volvo XC40 (+τιμές)