Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημη παρουσίαση για το Lynk&Co 01

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη παρουσίαση για το Lynk&Co 01

Mobility

Επίσημη παρουσίαση για το Lynk&Co 01

Mobility

Σε μια digital παρουσίαση η Lynk & Co παρουσίασε το νέο πρόγραμμα κινητικότητας, μαζί με το πρώτο της μοντέλο που θα διατεθεί και στην Ευρώπη, το 01.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που βρίσκεται μαζί με τη Volvo κάτω από την εταιρική «ομπρέλα» του Ομίλου της Geely, παρουσίασε επισήμως το πρώτο της μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη.

Με το πρόγραμμα κινητικότητας που παρουσίασε η Lynk & Co, επιτρέπει στους πελάτες να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Με εύκολη διαδικασία εγγραφής, με λίγα βήματα στο διαδίκτυο ή αυτοπροσώπως σε κάποιο από τα σημεία διάθεσης του προγράμματος και με μεγάλο εύρος συνδρομής, που φτάνει έως και τα 500 ευρώ ανά μήνα για όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση σε όλη τη γκάμα των αυτοκινήτων που θα είναι διαθέσιμα.

Advertisement
Advertisement

Τα μέλη που θα εγγραφούν, μπορούν να μειώσουν το μηνιαίο κόστος της συνδρομής τους όταν μοιράζονται τα αυτοκίνητά τους με άλλους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τη συνδρομή τους μόνο με προειδοποίηση ένα μήνα πριν. Η ασφάλιση, η προγραμματισμένη συντήρηση και η πρόσβαση σε μια πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων περιλαμβάνονται στην τιμή της συνδρομής, ενώ εναλλακτικά, εάν δεν χρειάζεται κανείς να έχει το δικό του αυτοκίνητο, μπορεί να έχει με δωρεάν εγγραφή, πρόσβαση σε κατά μόνας χρήση αυτοκινήτου.

Η Lynk & Co αποκάλυψε επίσης το 01 στην ίδια διαδικτυακή παρουσίαση, το πρώτο της μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο και σε Ευρωπαίους πελάτες. Το 01 διατίθεται με μια σειρά από αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την αυτονομία. Οι κινητήρες PHEV και HEV συμβάλλουν στη βελτίωση της οικονομίας χρήσης και φυσικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων, με το PHEV υβριδικό να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 70 χιλιόμετρα. Μια ακόμα καινοτομία που εισάγει με το 01 η Lynk & Co στην αγορά, είναι αυτή του περιορισμού των διαθέσιμων εκδόσεων εξοπλισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κάθε αυτοκίνητο είναι πλήρως εξοπλισμένο σε ότι έχει να κάνει με τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει ένας κατασκευαστής, αλλά ο χρήστης πληρώνει μόνο για όσα επιλέγει να έχει στη διάθεσή του. Στην πραγματικότητα, οι μόνες επιλογές που θα χρειαστεί να κάνουν οι πελάτες είναι το χρώμα του αμαξώματος (μαύρο ή μπλε), καθώς και το μηχανικό σύνολο- αν θα είναι υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement

Η τεχνολογία για το 01 έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του CEVT, του κοινού ερευνητικού και καινοτομικού προγράμματος των Geely και Volvo που εδρεύει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Το 01 βασίζεται στην Compact Modular Architecture (CMA), την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το Volvo XC40, η οποία μπορεί να υποστηρίξει πολλά στυλ και μεγέθη αμαξώματος. «Σήμερα εισάγουμε μια νέα προσέγγιση στην ιδιοκτησία και την κινητικότητα. Προσφέρουμε μιa καινοτόμα λύση για μια νέα γενιά συνδεδεμένων πελατών που θέλουν κινητικότητα με τους δικούς τους όρους. Είμαστε η Lynk & Co και ο στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε την ιδιοκτησία με την καινοτομία και τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου αγοράς, ιδιοκτησίας, σύνδεσης, συντήρησης και χρήσης των αυτοκινήτων. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την κινητικότητα για πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alain Visser, CEO Lynk & Co International.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Η Geely αποκαλύπτει το εσωτερικό της ναυαρχίδας της

Advertisement

Η Volvo κρύβει τις εξατμίσεις

Έτοιμο για παραγωγή το Polestar Precept