Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Maserati μπήκε στη Formula E και το γιορτάζει με την Granturismo Folgore!

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Maserati μπήκε στη Formula E και το γιορτάζει με την Granturismo Folgore!

Mobility

Η Maserati μπήκε στη Formula E και το γιορτάζει με την Granturismo Folgore!

Mobility

Η ιταλική φίρμα εισέρχεται στις πίστες της ηλεκτρικής Formula με την ομάδα της Rokit Venturi.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης βλέπουμε και την ηλεκτρική GranTurismo σε μία… σχεδόν αποκάλυψη.

Οι Ιταλοί έκαναν λόγο πρόσφατα για ηλεκτρική μεταστροφή και από ότι φαίνεται το εννοούν. Όχι μόνο αποφάσισαν να επισυνάψουν πολυετή συνεργασία με την Venturi για να συμμετάσχουν με το ταχύτερο και ισχυρότερο ηλεκτρικό μονοθέσιο, αλλά έδωσαν τα χέρια μπροστά στο πρώτο τους αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το supercar που έχει κρατήσει μερικά αυτοκόλλητα έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί εντελώς, δεν είναι άλλο από την GranTurismo Folgore. Ο ηλεκτρικός πύραυλος θα διαθέτει δύο ή και τρείς ηλεκτροκινητήρες και θα είναι σίγουρα ταχύτερος και ισχυρότερος σε σχέση με τις GranTurismo με τρίλιτρο V.6 twinturbo.

Σχεδιαστικά μπορούμε να δούμε πως η πρώτη ηλεκτρική Maserati δανείζεται στοιχεία από τη Grecale (όπως τα φωτιστικά σώματα), ενώ το μακρύ καπό είναι κατά κάποιο τρόπο… διαχρονικό σήμα κατατεθέν της GranTurismo.

Ορισμένες πληροφορίες οι Ιταλοί της κράτησαν κρυφές για την ώρα, με τις φήμες πάντως να κάνουν λόγο ακόμη και για απόδοση που θα φθάνει τους 1.200 ίππους. Δεδομένα πάντως ακόμη και με δύο ηλεκτροκινητήρες η ηλεκτρική Folgore θα ξεπερνά τους 650 ίππους και θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement

Πέρα από το ηλεκτρικό μοντέλο που θα αποκαλυφθεί πλήρως σύντομα, θα υπάρξουν και βενζινοκίνητες εκδόσεις της νέας GranTurismo και κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχονται από την MC20. Θυμίζουμε ωστόσο, πως η Maserati πούλησε 24.269 μοντέλα την περασμένη χρονιά, κάτι που μεταφράζεται σε 41% άνοδο σε σχέση με το 2020.

Advertisement

Αν προτιμάτε με την γλώσσα των οικονομικών, τα κέρδη ήταν 2 δις. ευρώ μέσα στο 2021. Πρώτο βιολί στις πωλήσεις ήταν η Maserati Levante με ποσοστό 59% μεταξύ των υπολοίπων, με την Ghibli να ακολουθεί με μεγάλη διαφορά.

Η πολυτελής μάρκα πιστεύει πολύ σε στο ηλεκτρικό της πλάνο και για αυτό το λόγο το 2025 αναμένεται να λανσάρει ακόμη τρία ηλεκτρικά. Την MC20, τη νέα Quattroporte, αλλά και τη Levante EV, για να εξηλεκτριστούν σταδιακά μέχρι το 2030 όλα συνολικά τα αυτοκίνητα στη γκάμα της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο δρόμο με ελάχιστο καμουφλάζ η Maserati Grecale
Maserati Grecale Trofeo: Η κορυφαία έκδοση εξελίσσεται
Η Alfa Romeo Stelvio στις υπηρεσίες της τροχαίας