Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Maserati μπαίνει στην Formula E

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Maserati μπαίνει στην Formula E

Mobility

H Maserati μπαίνει στην Formula E

Mobility

Η ιταλικά φίρμα επιστρέφει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στις κορυφαίες διοργανώσεις συμμετέχοντας από το 2023 με ηλεκτρικά μονοθέσια.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Maserati είναι να ενισχύσει τη νέα εποχή, στην οποία αναμένεται να περάσει εξηλεκτρίζοντας την γκάμα των μελλοντικών της μοντέλων. Συγκεκριμένα, όλες οι νέες Maserati που θα πωλούνται από το 2025 και μετά θα είναι υβριδικές και ηλεκτρικές.

Μάλιστα, αν ληφθεί υπόψη πως ήδη στην Formula E πρωταγωνιστεί η DS Automobiles, τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως η Stellantis δίνει μεγάλη σημασία στην Formula E. Και αυτό, σε αντίθεση με το VW Group και την Audi που αποχώρησε -μαζί με την BMW- από το πρωτάθλημα από πέρυσι, ενώ από το τέλος της φετινής σεζόν αποχωρεί και η Mercedes.

Η Maserati θα μπει στο πρωτάθλημα της Formula E το 2023 όταν θα συμμετάσχουν τα νέας και τρίτης γενιάς μονοθέσια Gen3. Τα οποία θα έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 350 kW, νέο ελαφρύτερο σασί  και τελικές μέχρι τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Για την είσοδο της Maserati στη Formula E, το αφεντικό της μάρκας Davide Grasso είπε ότι: «Είμαστε πολύ περήφανοι που επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε ως πρωταγωνιστές στον κόσμο των αγώνων». Ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού Stellantis, Jean-Marc Finot, πρόσθεσε: «Η Maserati Formula E θα είναι το τεχνολογικό μας εργαστήριο για να επιταχύνει την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων κινητήρων υψηλής απόδοσης και ευφυούς λογισμικού για τα σπορ αυτοκίνητά μας δρόμου».

Την τελευταία φορά που η Maserati είχε συμμετάσχει σε πρωτάθλημα με μονοθέσια ήταν την περίοδο 1950-1957 με τον Juan Manuel Fangio να κατακτά την τελευταία χρονιά το πρωτάθλημα οδηγών. Την τελευταία φορά που είχε γενικότερα συμμετοχή σε πρωτάθλημα motorsport ήταν την περίοδο 2004-2010 με την MC12 για το FIA GT.

Advertisement

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το καλεντάρι της Formula E με τον πρώτο αγώνα να είναι στις 28 Ιανουαρίου από την Σαουδική Αραβία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα μονοθέσια της Formula E δεν έχουν πίσω φρένα
H πρωταθλήτρια Mercedes αποχωρεί από τη Formula E
BMW και Audi αποσύρονται από τη Formula E!