Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

BMW και Audi αποσύρονται από τη Formula E!

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW και Audi αποσύρονται από τη Formula E!

ΑΓΩΝΕΣ

BMW και Audi αποσύρονται από τη Formula E!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί μέχρι σήμερα η πορεία της Formula E να ήταν εντυπωσιακά ανοδική, με την εμπλοκή πολλών κατασκευαστών, έρχεται όμως τώρα το πρώτο πλήγμα – και είναι διπλό!

Advertisement
Advertisement

Μετά το τέλος της έβδομης σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων, τόσο η BMW όσο και η Audi, θα βάλουν τέλος στο συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα!

Η εταιρεία από το Ίγκολσταντ ανακοίνωσε βέβαια πως αυτή η κίνηση αποτελεί πλήρη αλλαγή στρατηγικής και πεδίο εμπλοκής – όχι αποχώρηση από το motorsport. Συγκεκριμένα, θα στρέψει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) στο οποίο θα επιστρέψει το 2022 μέσω της κατηγορίας LMDh!

Θυμίζουμε πως η Audi πήρε τον εντυπωσιακό αριθμό των 13 νικών στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν, την περίοδο 2000-2014. Αποχώρησε το 2016. Παράλληλα, θα πειραματιστεί με τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αγωνιστικού οχήματος για το θρυλικό Ράλι Ντακάρ! Το εν λόγω πρωτότυπο για το οποίο δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα πολλά, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στον αγώνα του 2022!

Advertisement
Advertisement

Λίγα 24ωρα μετά ήρθε η ώρα της γερμανικής εταιρείας να ανακοινώσει την αποχώρησή της, όμως αυτή τη φορά δίχως να παρουσιάζεται -τουλάχιστον προς το παρόν- κάποιο νέο, αγωνιστικό πλάνο.

Η βαυαρική εταιρεία που έμεινε… μόνη στο DTM μετά την αποχώρηση των Mercedes, Audi, εκτιμάται πως θα συνεχίσει να παρέχει powertrain στην Andretti που θα συνεχίσει ως αυτόνομη πλέον, ιδιωτική συμμετοχή στη Formula E.

Advertisement

Την ίδια ώρα, η Mercedes επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στο θεσμό, τονίζοντας όμως πως οι παραπάνω εξελίξεις απαιτούν τη δέουσα προσοχή από τους υπεύθυνους της Formula E αφού αποτελούν… καμπανάκι για το μέλλον του θεσμού!

Berlin6-20192020-Rd11-race-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Advertisement