Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H πρωταθλήτρια Mercedes αποχωρεί από τη Formula E

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H πρωταθλήτρια Mercedes αποχωρεί από τη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

H πρωταθλήτρια Mercedes αποχωρεί από τη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Η Mercedes ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E, ακολουθώντας το παράδειγμα των BMW και Audi.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη το Γκραν Πρι του Βερολίνου, με την εταιρεία από την Στουτγάρδη να κατακτά και τους δύο τίτλους, σε οδηγούς και κατασκευαστές, στο φετινό πρωτάθλημα της Formula E, το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά μονοθέσια.

Έχοντας ακόμα νωπούς τους πανηγυρισμούς τα μέλη της ομάδας της Mercedes-EQ και ο πρωταθλητής Nick de Vries ενημερώθηκαν ότι από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, η Mercedes δεν θα συμμετέχει πλέον στον θεσμό.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι της αποχώρησης, όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της φίρμας, είναι η αλλαγή στην στρατηγική που θα επικεντρώνεται κυρίως στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης σε μοντέλα μαζικής παραγωγής και ταυτόχρονα την εξέλιξη τριών διαφορετικών δαπέδων, αποκλειστικά για EV οχήματα.

Η νέα στρατηγική δεν αναμένεται να επηρεάσει την εμπλοκή της εταιρείας στη Formula 1, η οποία μέσω της ομάδας Mercedes-AMG Petronas θα συνεχίσει την άκρως επιτυχημένη πορεία της, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως εργαστήριο για την εξέλιξη και τη δοκιμή βιώσιμων τεχνολογιών.

Advertisement

Ο επικεφαλής των επιβατικών οχημάτων της Mercedes-Benz, Markus Schäfer τόνισε: «Δεσμευτήκαμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό απαιτεί μία ριζική αλλαγή τόσο για την εταιρεία, τα προϊόντα, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, με στόχο ένα μηδενικών ρύπων μέλλον. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Formula E ήταν ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για να αποδείξουμε τα υψηλά επίπεδα  τεχνογνωσία που διαθέτουμε, αλλά και να κάνουμε πιο γνωστή την μπράντα της Mercedes-EQ». Και συνεχίζει λέγοντας: «Αυτή η γνώση που αποκτήσαμε θα πάρει σάρκα και οστά μέσω μελλοντικών προϊόντων, όπως το Vision EQXX».

Advertisement

Ξένες πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα της Formula E ίσως αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, με έναν από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να είναι και ο Toto Wolff, ο οποίος ήδη κατέχει το 1/3 της ομάδας της F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Επεισοδιακό φινάλε, πρωταθλητές de Vries και Mercedes-EQ (+video)
Επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας με απόδοση Formula E
Η νέα Mercedes EQS στα χέρια ενός πιλότου της Formula E (video)

 

Advertisement