Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νωρίτερα θα κλείσει τις πύλες της η φετινή CES

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νωρίτερα θα κλείσει τις πύλες της η φετινή CES

Mobility

Νωρίτερα θα κλείσει τις πύλες της η φετινή CES

Mobility

Καθώς GM, BMW, Daimler αλλά και άλλοι συμμετέχοντες ακυρώνουν την παρουσία τους στον εκθεσιακό χώρο της CES λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οι διοργανωτές προχωρούν σε περιορισμό της διάρκειας της φετινής έκθεσης τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας που απέσυραν τη συμμετοχή τους, θα μεταδίδουν ζωντανά τις εκδηλώσεις τύπου μέσω διαδικτύου.

Οι διοργανωτές της παγκόσμιας έκθεσης τεχνολογίας και gadget CES θα κλείσουν την έκθεση μια μέρα νωρίτερα αφού εταιρείες όπως η General Motors, η BMW, η Daimler και η Waymo ανακοίνωσαν πως δεν θα έχουν φυσική παρουσία στο χώρο, λόγω της έξαρσης της Όμικρον. Έτσι λοιπόν, ο πρόεδρος της Consumer Technology Association, Gary Shapiro, ανακοίνωσε πως η CES θα τελειώσει τώρα μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο ως «ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας».

Advertisement
Advertisement

Η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron της COVID-19, οδήγησε σε απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πολλούς να επανεξετάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, ενώ σημειώθηκαν και χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων. Με την ανησυχία για την περαιτέρω εξάπλωση της νέας παραλλαγής της COVID-19, οι διοργανωτές έχουν επικριθεί πολλάκις για τη μη ακύρωση της έκθεσης. Ωστόσο, πολλές εταιρείες έχουν αποσυρθεί από την εκδήλωση, η οποία ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου.

Πολλές από τις παρουσιάσεις των 2.200 εκθετών θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά και η εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις ημέρες- έναντι των τεσσάρων που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Έτσι οι πύλες της θα κλείσουν στις 7 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός των προαναφερθέντων Mercedes, BMW, GM και Waymo που είχαν σπουδαίες παρουσιάσεις προγραμματισμένες για τη φετινή CES, στη λίστα των ακυρώσεων έχουν προστεθεί και οι Volvo, Robert Bosch, ZF, Magna International, Mobileye, Velodyne Lidar και Veoneer.

Advertisement

**Τα στοιχεία επισκεψιμότητας της CES ανά χρονιά, είναι από το Bloomberg. Το 2017, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 170.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας
Η Omicron “νίκησε” ακόμα και τις Mercedes και BMW
Εκτενής συνεργασία Geely και Waymo

Advertisement

 

 

 

Advertisement