Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτόνομα λεωφορεία στο Cambridge

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομα λεωφορεία στο Cambridge

Mobility

Αυτόνομα λεωφορεία στο Cambridge

Mobility

Στην αγγλική πόλη του Cambridge με το διάσημο πανεπιστήμιο, πολύ σύντομα θα αρχίσει να κυκλοφορεί ως συμπληρωματική αστική συγκοινωνία, το αυτόνομο λεωφορείο της Aurrigo με την περίεργη εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Η Aurrigo εξελίσσει το μοντέλο που αποφασίστηκε πώς θα χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο αστικό λεωφορείο στους δρόμους της πόλης του Cambridge.

Αυτή είναι μια εικόνα που δεν θα αποτελεί είδηση στο μέλλον, όπου θα έχουμε όλο και περισσότερες τέτοιες εφαρμογές να δίνουν λύσεις στις δημόσιες αστικές μετακινήσεις. Η βρετανική εταιρεία Aurrigo εξελίσσει και κατασκευάζει όχι μόνο αυτοκινούμενα οχήματα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ή αποσκευών σε αεροδρόμια αλλά όπως φαίνεται και ένα αυτόνομο λεωφορείο που μπορεί να φιλοξενήσει δέκα επιβάτες, το Auto Shuttle. Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 22 kW παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 47 kWh, η οποία θα επιτρέψει μια αυτονομία κοντά στα 200 χιλιόμετρα. Όχι ένα αλλά τρία Auto Shuttle με μήκος 5,80 μέτρων, πρόκειται πολύ σύντομα να ενταχθούν στο δίκτυο των αστικών λεωφορείων της αγγλικής πόλης Cambridge, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λονδίνου.

Advertisement
Advertisement

Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων μεταξύ του Πανεπιστημίου West Cambridge, του Ινστιτούτου Αστρονομίας και μιας στάσης λεωφορείου που θα θεωρείται κάτι σαν «τερματικός σταθμός» για τα αυτόνομα Auto Shuttle, με χώρο στάθμευσης και φόρτισης, τα λεωφορεία χωρίς οδηγό θα χρησιμοποιούνται σε προγραμματισμένες υπηρεσίες μετακίνησης. Η ταχύτητα κατά τη διάρκεια του δρομολογίου θα είναι περίπου 33 χλμ./ώρα. Η Aurrigo βλέπει επίσης δυνατότητες για το Auto Shuttle σε μεγάλες εταιρικές τοποθεσίες, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσα στις εγκαταστάσεις ή και έξω από αυτές, με συγκεκριμένες διαδρομές και ωράρια δρομολογίων. Αν μη τι άλλο, το μέλλον των αστικών μετακινήσεων, έστω και των συμπληρωματικών, μπορεί να είναι περίεργο (τουλάχιστον) στην όψη αλλά θα είναι αρκετά ενδιαφέρον από τεχνολογική και όχι μόνο σκοπιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόταση για ηλεκτρικά και αυτόνομα ferry boats (+video)
Ανασφάλεια από τα αυτόνομα οχήματα;
Η VW στοχεύει στην αυτόνομη μετακίνηση έως το 2025