Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η VW στοχεύει στην αυτόνομη μετακίνηση έως το 2025

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW στοχεύει στην αυτόνομη μετακίνηση έως το 2025

Mobility

Η VW στοχεύει στην αυτόνομη μετακίνηση έως το 2025

Mobility

Η VW προχωρά στην επόμενη φάση της έρευνας και της εξέλιξης σχετικά με την τεχνολογία χωρίς οδηγό που σύμφωνα με την ίδια, θα αφορά τα επαγγελματικά οχήματα και όχι σε επιβατικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως εστιάζει τις προσπάθειές της για την απόλυτα αυτόνομη μετακίνηση σε μελλοντικές λύσεις μεταφοράς.

Η Argo, ο κύριος συνεργάτης της VW στον τομέα της αυτονομίας με το πιλοτικό πρόγραμμα σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, πρόκειται να ανοίξει έναν νέο πλαίσιο δοκιμών στο Μόναχο της Γερμανίας, αργότερα μέσα στο 2021. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχουν κάποιες αυτόνομες εκδόσεις του επερχόμενου Buzz στο δρόμο, για χρήση σε υπηρεσίες μεταφοράς και πλατφόρμες car sharing.

Με τον τρόπο αυτό, θα συμπληρωθεί ο στόλος των ερευνητικών οχημάτων που ήδη δοκιμάζονται σε μέρη όπως το Μαϊάμι στη Φλόριντα και το Ώστιν στο Τέξας των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Moia ο δεύτερος συνεργάτης της Volkswagen στον τομέα της αυτονομίας, θα προσφέρει οχήματα χωρίς οδηγό στο Αμβούργο της Γερμανίας, για πρώτη φορά μέχρι το τέλος του 2021.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής, τόσο η Volkswagen, όσο και η Moia δεν είναι έτοιμες να προσφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα, πέραν του ότι η συνεργασία ανάμεσά τους είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου των εκτεταμένων αυτόνομων επιλογών μεταφοράς σε συγκεκριμένες πόλεις έως το 2025.

Αν και μέχρι στιγμής η επιμονή «δείχνει» πως η αυτονομία θα αφορά μόνο στα επαγγελματικά οχήματα, είναι εύκολο να δούμε και τη στροφή προς τα επιβατικά, με τη μορφή του ID.Buzz σε πρώτη φάση- το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, θα παρουσιαστεί στην αγορά των ΗΠΑ το 2023. Η εκτεταμένη έρευνα επί των λεπτομερειών της αυτονομίας, περιλαμβάνει τη δοκιμή βασικών τεχνολογιών όπως lidar, radar και κάμερες, οι οποίες θα περάσουν με την πάροδο του χρόνου σε επιβατικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Advertisement

Ο στόχος της Volkswagen να προσφέρει αυτόνομες επιλογές «συγκέντρωσης διαδρομών» σε παγκόσμια κλίμακα έως το 2025, θεωρείται ιδιαιτέρως φιλόδοξος αν και με καλούς συνεργάτες όπως η Argo και η Moia, αναμένουμε να ακούσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα δοκιμών σύντομα. Άλλωστε, μέσα σε λίγους μήνες από τώρα, οι πρώτοι επιβάτες σε αυτόνομα οχήματα θα είναι γεγονός και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, οπότε θα έχουμε να πούμε (και να δούμε) πολλά περισσότερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H VW ανανέωσε το Tiguan Allspace
Ραγδαία η μείωση των τιμών για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Το πρώτο επίσημο σκίτσο του VW Polo GTI