Live Κίνηση
Περισσότερα
DACIA-JOGGER

Τι μας αρέσει στο νέο Dacia Jogger

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι μας αρέσει στο νέο Dacia Jogger

DACIA-JOGGER

Τι μας αρέσει στο νέο Dacia Jogger

DACIA-JOGGER

Το νέο και άρτι αφιχθέν Dacia Jogger είναι κυριολεκτικά ένα πραγματικό πολυεργαλείο, ιδίως για πολυμελείς οικογένειες, μεγάλες μεταφορικές ανάγκες και χρήσιμες πληθωρικές δυνατότητες κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Jogger έχει όντως εκτός των άλλων μια έντονη εκδρομική προσωπικότητα, η οποία αν μη τι άλλο, σαγηνεύει τους λάτρεις της περιπέτειας αλλά και όχι μόνο…

Το Dacia Jogger είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 5 και 7 θέσεων, σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Essential, Comfort και Extreme) και έξι χρώματα αμαξώματος. Δυναμικό σε εμφάνιση αλλά και με έμφαση στην πρακτικότητα, το Jogger έχει μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία στον δρόμο με στοιχεία από πολλές κατηγορίες όμορφα ταιριασμένα μεταξύ τους.

Advertisement
Advertisement

Το Jogger είναι οικονομικό τόσο σε κτήση όσο και σε χρήση με προηγμένους κινητήρες, βενζίνης και βενζίνης υγραερίου που βάζουν τέλος στη σπαζοκεφαλιά με τις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα.

Βάση του Jogger είναι η πλατφόρμα CMF-B, που χρησιμοποιείται από το supermini της Dacia, με τη διαφορά πως το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί κατά 300 χλστ (2,897 μ.), για τις ανάγκες ενσωμάτωσης μιας 3ης σειράς. Το μήκος αντιστοιχεί σε 4,546 μ. (4.341 μ. το Duster), κάτι που του χαρίζει τον τίτλο του μεγαλύτερου μοντέλου της γκάμας.

Στη βάση συναντάμε έναν 1.000ρη τούρμπο (ΤCe) 110 ίππων και 200 Νm ροπής με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και η γνώριμη έκδοση διπλού καυσίμου (υγραέριο-βενζίνη) Eco LPG με 100 ίππους και επίσης χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement

Η συνδυαστική αυτονομία, μάλιστα, ξεπερνά ακόμη και τα 1.000 χλμ. και η κατανάλωση με χρήση υγραερίου περιορίζεται αισθητά, στα μόλις 7,6 λτ./100 χλμ.

Advertisement

Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.0 TCe με άμεσο ψεκασμό, απόδοση 110 ίππων και μέγιστη ροπή 200Nm, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του νέου μοντέλου. Από εκεί και πέρα, η Dacia είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει στην αγορά μία πλήρη γκάμα μοντέλων με κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης/υγραερίου).

Ο κινητήρας 1.0 TCe 100 LPG, που συμπληρώνει τη γκάμα του νέου Jogger, έχει 100 ίππους και επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

Advertisement

Συμπερασματικά, το νέο Jogger ,χωρίς πολλές περιστροφές, αποτελεί σήμερα μία ολοκληρωμένη οικογενειακή πρόταση που τελικά εντυπωσιάζει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Jogger: Έξυπνη τεχνολογία που χρειάζεσαι
Dacia Jogger: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
Το νέο Dacia Jogger από το 2023 και υβριδικό