Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Dacia Jogger από το 2023 και υβριδικό

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Dacia Jogger από το 2023 και υβριδικό

ΝΕΑ

Το νέο Dacia Jogger από το 2023 και υβριδικό

ΝΕΑ

Το νέο Dacia Jogger προσφέρεται -προς το παρόν- με κινητήρες βενζίνης και υγραερίου, ωστόσο από το 2023 το προσιτό 7θέσιο μοντέλο θα διατίθεται και με υβριδικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Η TEOREN Motors A.E. αποκάλυψε επίσημα το νέο Dacia Jogger, το οποίο είναι το πιο προσιτό 7θέσιο (διατίθεται και σε 5θέσια διάταξη) SUV της αγοράς.

Το Jogger έχει ως κύριο πλεονέκτημα τους μεγάλους χώρους, με την καμπίνα να έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι σειρές καθισμάτων να έχουν μια σωστή αμφιθεατρική διάταξη. Σε αυτό βοηθούν μικρές σχεδιαστικές πινελιές που λειτουργούν υπέρ της εργονομίας και της άνεσης των επιβατών.

Από πλευράς κινητήρων, τόσο στην 5θέσια όσο και στην 7θέσια διάταξη, το Jogger προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και LPG. To 3κύλινδρο 1.000αρη TCe των 110 ίππων και των 200 Nm συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) έχει ίδια χωρητικότητα στα 1.000 κ.εκ. αλλά αποδίδει 100 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία φτάνει τα 1.000 χλμ. χάρη στο ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και στο ρεζερβουάρ βενζίνης 50 λίτρων.

Υβριδικό Jogger

Ακόμα στην επίσημη παρουσίαση του Dacia Jogger (δείτε την αποκάλυψη στο παρακάτω βίντεο) ανακοινώθηκε ότι το 2023 θα προσφέρεται και με υβριδικό σύνολο. Η υβριδική έκδοση θα είναι και η μόνη επιλογή του ενδιαφερόμενου που επιθυμεί αυτόματο κιβώτιο στο 7θέσιο SUV.

Advertisement

Το υβριδικό σύνολο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι το ίδιο με το Renault Clio E-TECH με συνδυαστική απόδοση 140 ίππων. Αυτό αποτελείται από έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.6 (91 ίππων) και από έναν ηλεκτροκινητήρα 49 ίππων με τον τελευταίο να αντλεί την ενέργεια από την μπαταρία 1,2 kWh.

Renault-Clio-E-TECH-2020-a1000x600

Advertisement

Αυτό το σύνολο έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων CO2, καθώς και την κατανάλωση καυσίμου.

Βρείτε τις τιμές του νέου Jogger στην Ελλάδα εδώ

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (video)
Στην Ελλάδα το νέο Dacia Jogger (+τιμές)
Η Dacia έφτασε τα 10 εκατομμύρια (αυτοκίνητα)