Live Κίνηση
Περισσότερα
DACIA-JOGGER

Dacia Jogger: Πρακτικό, ασφαλές, φιλικό και προσιτό

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Jogger: Πρακτικό, ασφαλές, φιλικό και προσιτό

DACIA-JOGGER

Dacia Jogger: Πρακτικό, ασφαλές, φιλικό και προσιτό

DACIA-JOGGER

Πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι μία κατηγορία από μόνο του. Σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας Dacia, το νέο Jogger προσφέρει την καλύτερη αναλογία τιμής-χώρων, αλλά και την ευελιξία ενός πολυμορφικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα CMF παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Sandero και αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής της Dacia για τα μοντέλα των κατηγοριών B και C. Το νέο Dacia Jogger διαθέτει αμάξωμα που φτάνει τα 4,55 μέτρα, προσφέροντας την ευρυχωρία και την ευελιξία ενός μοντέλου κατηγορίας C.

Επιτυγχάνει τον περιορισμό των κραδασμών χάρη στην εξαιρετικά ανθεκτική και άκαμπτη δομή του. Η δομή του αμαξώματος περιλαμβάνει ενισχύσεις στο μπλοκ του κινητήρα (πλευρικές δοκούς και υποπλαίσιο στο κάτω μέρος) και στο χώρο των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Οι αισθητήρες πίεσης στις πόρτες, σε συνδυασμό με το επιταχυνσιόμετρο, παρέχουν έγκαιρη αναγνώριση των πλευρικών συγκρούσεων και επομένως ταχύτερη ενεργοποίηση των πλευρικών και των αερόσακων τύπου κουρτίνας, που προστατεύουν τις περιοχές της κοιλιάς, του στήθους και του κεφαλιού.

Το νέο Dacia Jogger ρίχνει το βάρος και στην ενεργητική ασφάλεια, όπως απαιτείται να κάνει κάθε ολοκληρωμένο οικογενειακό όχημα. Τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που υιοθετεί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Brake Assist), Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning), Υποβοήθηση Στάθμευσης (Park Assist), Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist).

Advertisement

Η ενισχυμένη μπροστινή δομή αμαξώματος του νέου Dacia Jogger βοηθά στη μείωση των κραδασμών από τον κινητήρα. Το πάχος των επενδύσεων του πορτ μπαγκάζ, η αεροτομή στο επάνω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών, τα πλαίσια στις πόρτες, εξαλείφουν την κοιλότητα μεταξύ των θυρών και του αμαξώματος και μειώνουν τον θόρυβο κύλισης.

Εκτεταμένη μελέτη έχει γίνει και για τη μείωση των αεροδυναμικών θορύβων, όπως, για παράδειγμα προκύπτει από την τσιμούχα μεταξύ της βάσης και του περιβλήματος του καθρέφτη. Η αεροδυναμική έχει αποτελέσει αντικείμενο προσεκτικής δουλειάς από τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής.

Advertisement

Τα πάντα λοιπόν συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στο δραστικό περιορισμό των εκπομπών CO2 αλλά και τον ευπρόσδεκτο περιορισμό της κατανάλωσης σε πραγματικές μάλιστα συνθήκες. Ιδού το νέο Dacia Jogger, το αυτοκίνητο με τον πολύπλευρο χαρακτήρα στις υπέρογκες οικογενειακές απαιτήσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Jogger: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
Οι έξυπνες λύσεις του Dacia Jogger
Η πληθωρική εικόνα του Dacia Jogger