Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen e-C4 C-Cross: Επαναπροσδιορίζει την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen e-C4 C-Cross: Επαναπροσδιορίζει την ηλεκτροκίνηση

CITROEN 2021-1

Citroen e-C4 C-Cross: Επαναπροσδιορίζει την ηλεκτροκίνηση

CITROEN 2021-1

H αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Citroen C4 C-Cross τονίζει ακόμα περισσότερο τον high-tech χαρακτήρα του αυτοκινήτου ενώ αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό την κορυφαία άνεση και την αθόρυβη λειτουργία που χαρακτηρίζει το ξεχωριστό μοντέλο της γαλλικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Με το C4 C-Cross η Citroen προχώρησε ένα ακόμα βήμα μπροστά την αισθητική των κλασικών hatchbacks, φέρνοντας εντελώς νέα στοιχεία στην κατηγορία και συνδυάζοντας διαφορετικές τάσεις και σχεδιαστικές αντιλήψεις. Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοποριακή πρόταση της Citroen η οποία συνεχίζει να εντυπωσιάζει το αγοραστικό κοινό με την τόλμη και την φαντασία της, δημιουργώντας αυτοκίνητα που ξαφνιάζουν ευχάριστα και ξεχωρίζουν από τα δεδομένα της κατηγορίας τους.

Στην γκάμα του νέου C4 C-Cross υπάρχει εξ αρχής και η έκδοση ë-C4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο εκφράζει την πρόθεση της εταιρίας να πρωταγωνιστήσει και στη νέα εποχή της αυτοκίνησης που ανοίγεται μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το 2020, η Citroën ξεκίνησε τα πρώρα της βήματα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της ο οποίος θα γίνει σε στάδια μέσα στα επόμενα χρόνια. Το νέο ë-C4 αποτελεί ένα κομβικό σημείο αυτής της στρατηγικής, ενσωματώνοντας έναν νέο τεχνολογικό και μοντέρνο τρόπο μετακίνησης, στην υπηρεσία της άνεσης και της ευελιξίας στη χρήση. Ή όπως την ονομάζει η ίδια η Citroen, τη μετακίνηση σε “ë-Comfort class”.

Advertisement
Advertisement

Το 100% ηλεκτρικό ë-C4 C-Cross χάρη στην χρήση της ηλεκτροκίνησης επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται σε ένα απόλυτα ήσυχο περιβάλλον, δημιουργώντας νέα δεδομένα σε ότι αφορά την αθόρυβη λειτουργία, την ομαλότητα της κίνησης του αυτοκινήτου, την οδηγική απόλαυση, τη άνεση της ανάρτησης, την άνεση των καθισμάτων Advanced Comfort, και την πλήρη απουσία κραδασμών στο εσωτερικό.

Περισσότερες για πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Παράλληλα ως 100% ηλεκτρικό έχει μηδενικές εκπομπές CO2 ικανοποιώντας έτσι τις οικολογικές ανησυχίες των καταναλωτών, μηδενικούς θορύβους, άμεση απόκριση της ροπής ώστε να δημιουργεί μία εντελώς νέα και εθιστική αίσθηση οδήγησης, μπορεί να προγραμματιστεί εξ αποστάσεως για διάφορες λειτουργίες ενώ έχει και μειωμένα κόστη συντήρησης λόγω του ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο απλοί στην κατασκευή και στην λειτουργία τους από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Το νέο ë-C4 C-Cross 100% ηλεκτρικό παραμένει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό όχημα σε σχεδίαση, πολύ κομψό και με δυναμικές γραμμές, συνδυάζοντας αναφορές από διάφορες κατηγορίες, όπως τα crossover λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, τα coupe χάρη στην έντονη κλίση της οροφής και τις σπορ γραμμές ή τα sedan μέσω της τέλειας αναλογίας των όγκων και των εκλεπτυσμένων γραμμών.

Επιπρόσθετα, το Νέο ë-C4 100% ηλεκτρικό διαθέτει μια σειρά αποκλειστικών σχεδιαστικών λεπτομερειών όπως το μονόγραμμα ‘ë’ στα φτερά και στο πίσω μέρος, το αποκλειστικό πακέτο εξωτερικής διαμόρφωσης σε χρώμα μπλε ανοδιωμένης απόχρωσης και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18″, ειδικά σχεδιασμένες για εξοικονόμηση ενέργειας.

Περισσότερες για πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Το νέο Citroën ë-C4 100% ηλεκτρικό εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και μέγιστη ροπή στα 260 Nm. Η μπαταρία του συστήματος είναι των 50 kWh και είναι έξυπνα τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο έτσι ώστε να μην “κλέβει” χώρο από τους επιβάτες και το πορτ-μπαγκάζ. Η αυτονομία που επιτυγχάνεται με την συγκεκριμένη διάταξη φθάνει στα 350 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: Normal για τον ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στη μέγιστη αυτονομία και τις δυναμικές επιδόσεις, Eco για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και Sport με προτεραιότητα στις επιδόσεις χάρη στη μέγιστη απόδοση ισχύος και ροπής. Ο επιλογέας των προγραμμάτων οδήγησης βρίσκεται στην κονσόλα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Στην διάθεση του οδηγού υπάρχει επίσης και ένα πολύ αποδοτικό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος.

Η φόρτιση της μπαταρίας ποικίλλει ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μέσω του On-Board φορτιστή των 11 kW. Για παράδειγμα σε μία τυπική οικιακή παροχή η μπαταρία φορτίζεται στο 100% σε 24 ώρες. Μέσω μίας παροχής 16A τύπου Green’up, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται σε 15 ώρες. Μέσω ενός Wall Box 32A τριφασικό και τον φορτιστή On-Board Charger 11 kW, η φόρτιση πραγματοποιείται σε λιγότερο από 2 ώρες. Σε δημόσιο σταθμό 20 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται μέσω ταχυφορτιστή σε 1 ώρα, για αυτονομία 140 χλμ. Και από ταχυφορτιστές ισχύος 100 kW, που βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομους, χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για φόρτιση έως το 80% της μπαταρίας. Να σημειώσουμε ότι η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών 160.000 χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της.

Περισσότερες για πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η εταιρία παρέχει την ειδική εφαρμογή “My Citroen” η οποία προσφέρει την δυνατότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου να ενημερωθεί ο οδηγός για το επίπεδο φόρτισης και τον υπολειπόμενο χρόνο για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, για την αυτονομία κίνησης, να προγραμματίσει μία συγκεκριμένη ώρα έναρξης φόρτισης ή να ρυθμίσει εξ αποστάσεως την έναρξη ψύξης ή θέρμανσης της καμπίνας. Οι πληροφορίες που αφορούν την ηλεκτρική λειτουργία του οχήματος προβάλλονται και στον πίνακα οργάνων καθώς και στην οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης, στην οθόνη αφής εμφανίζονται πληροφορίες που αφορούν τον χρόνο που απομένει για την πλήρη φόρτιση, την αυτονομία σε χιλιόμετρα ή το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας που ανακτήθηκε.

Πέρα από την ηλεκτροκίνητη διάταξη, το Citroën ë-C4 C-Cross 100% ηλεκτρικό παραμένει ένα κορυφαίο μοντέλο της κατηγορίας του συνδυάζοντας την απίστευτη άνεση που προκύπτει από την πρωτοποριακή ανάρτηση και τα μοναδικά στο είδος τους καθίσματα, με εξαιρετικούς χώρους για τους επιβάτες και ένα πολύ υψηλό επίπεδο ψηφιακών τεχνολογιών διασύνδεσης και συστημάτων για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού. Η ηλεκτρική εποχή της Citroen ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και το Citroën ë-C4 100% ηλεκτρικό είναι το αυτοκίνητο που δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση όχι μόνο δεν θα στερήσει την χαρά της οδήγησης, αλλά θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την ξεχωριστή φιλοσοφία πολυτέλbειας και άνεσης που χαρακτηρίζει εδώ και δεκαετίες καθε αυτοκίνητο της Citroen.

Περισσότερες για πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV
Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του
Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid: Άνεση και δυναμικές επιδόσεις με μόλις 1,4 λτ/100 χλμ