Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV

CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV

CITROEN 2021-1

Όπως κάθε Citroen οφείλει να είναι το πιο άνετο αυτοκίνητο της κατηγορίας του έτσι και η ναυαρχίδα της εταιρίας, το νέο C5 Aircross, χάρη στην ιδιαίτερα εξελιγμένη ανάρτηση αλλά και τα καινοτόμα καθίσματα στο σαλόνι, αποτελεί την κορυφαία επιλογή για όποιον αναζητά το απόλυτο στην άνεση και την πολιτισμένη μετακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen είναι η εταιρία η οποία στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε πάνω στο ανήσυχο πνεύμα του ιδρυτή της και στις παραδόσεις της που δημιούργησε μέσα από αυτοκίνητα τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία ως μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της αυτοκίνησης. Μία από αυτές τις κλασικές αξίες κάθε Citroen είναι η άνεση που εξασφαλίζει στους επιβάτες, αποτελώντας σε κάθε κατηγορία το σημείο αναφοράς για τα πιο ευχάριστα και λιγότερο κουραστικά ταξίδια ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και το νέο C5 Aircross, η σύγχρονη ναυαρχίδα της εταιρίας. Ένα μεσαίο SUV το οποίο κερδίζει με την εντυπωσιακή όσο και ξεχωριστή του εμφάνιση, το κορυφαίο τεχνολογικό του υπόβαθρο, την πληθώρα των εκδόσεων και βέβαια την μοναδική άνεση που εξασφαλίζει στους επιβάτες του.

Για να το επιτύχει αυτό η Citroen έχει δημιουργήσει ένα σύνολο τεχνολογιών και παροχών στον επιβάτη έτσι ώστε η μετακίνηση με ένα C5 Aircross να είναι πάντα μία μοναδική εμπειρία. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της το πρόγραμμα που η ίδια η εταιρία ονομάζει Citroen Advanced Comfort και το οποίο αποτελεί ένα συνδυασμό τεχνολογιών και καινοτόμων ιδεών έτσι ώστε να δημιουργηθεί το απόλυτο σύγχρονο SUV σε ότι αφορά την άνετη μετακίνηση των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό στοιχείο της προσέγγισης της Citroen είναι η ιδιαίτερα εξελιγμένη ανάρτηση με τα Hydraulic Progressive Cushions. Στην ουσία πρόκειται για μία νέα γενιά αμορτισέρ τα οποία αντί για συμπαγή stops έχουν υδραυλικά, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν πιο ομαλή λειτουργία τόσο κατά την συμπίεση όσο και κατά την έκταση. Χάρη σ’ αυτά τα αμορτισέρ, η Citroen μπορεί να επιλέξει πιο μαλακά ελατήρια για την ανάρτηση του C5 Aircross, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη άνεση για την κατηγορία του, χωρίς όμως να χάνεται και η οδηγική ευχαρίστηση καθώς απουσιάζουν οι πολύ έντονες κλίσεις στις στροφές ενώ το αυτοκίνητο παραμένει σίγουρο και ασφαλές και στην πιο σπορτίφ οδήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Στην λειτουργία της ανάρτησης έρχονται να προστεθούν και οι μεγάλοι τροχοί διαμέτρου 720 χιλιοστών αλλά και τα 23 εκατοστά απόστασης από το έδαφος, στοιχεία που ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του C5 Aircross και τονίζουν και τις μεγάλες δυνατότητές του να κινηθεί με την ίδια άνεση και εκτός δρόμου.

Ένας ακόμα σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της άνεσης του C5 Aircross είναι τα Advanced Comfort καθίσματα, τα οποία προσφέρουν μοναδική αίσθηση ενός πολυτελούς living room. Τα καθίσματα αυτά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε εμφάνιση και αρκετά μεγάλα σε διαστάσεις ώστε να καλύπτουν όλο το σώμα του επιβάτη. Διαθέτουν επίσης ένα υπόστρωμα 15 χιλιοστών από μαλακό αφρό, καθιστώντας τα με αυτόν τον τρόπο ακόμα πιο άνετα. Η γέμιση των καθισμάτων διαθέτει επένδυση από διαφορετικής πυκνότητας αφρώδες υλικό, πιο μαλακό στην επιφάνεια και πιο σκληρό πιο κάτω, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα καθίσματα θα παραμένουν το ίδιο λειτουργικά και άνετα για όλη την διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου. Διαθέτουν επίσης πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων, αλλά και την επιλογή συστήματος μασάζ πολλαπλών σημείων.

Advertisement

Τα καθίσματα αυτά, πέρα από την άνετη κατασκευή τους προσφέρουν και μοναδικές δυνατότητες διαμόρφωσης. Τα τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα για παράδειγμα είναι συρόμενα μπρος-πίσω κατά 150 χιλιοστά, είναι πλήρως αναδιπλούμενα και με ρυθμιζόμενη την κλίση της πλάτης από 19 έως 26,5 μοίρες. Τεράστιος είναι και ο χώρος αποσκευών που μπορεί να φθάσει έως τα 720 λίτρα με τα καθίσματα στην όρθια θέση ή και στα 1.630 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και το διπλό δάπεδο του πορτ-μπαγκάζ να δημιουργεί έναν πρακτικό και επίπεδο χώρο φόρτωσης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και την άνεσή τους στις καθημερινές μετακινήσεις φροντίζουν και οι πολλές θήκες για μικροαντικείμενα μέσα στο εσωτερικό, και ιδίως ο τεράστιος χώρος που βρίσκεται κάτω από το υποβραχιόνιο του οδηγού, ο οποίος επιπλέον διαθέτει και δυνατότητες ψύξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Το νέο SUV C5 Aircross προσφέρει ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης. Μεταξύ αυτών, 30 δυνατές επιλογές συνδυασμών για το εξωτερικό, με επτά χρώματα αμαξώματος, (Blanc Banquise, Blanc Nacre, Noir Perla Nera, Gris Acier, Gris Platinium, Rouge Volcano και Bleu Tijuca), τρία Color Packs (Silver Anodise, White Anodise, Red Anodise) καθώς και δυνατότητα διχρωμίας αμαξώματος/οροφής (bi-ton) σε χρώμα Noir Perla Nera..

Οι δυνατότητες προσωπικής διαμόρφωσης εκτείνονται και στο εσωτερικό, με πέντε θεματικές προτάσεις που εστιάζονται στο φώς, τη ζεστασιά, και τις ποιοτικές λεπτομέρειες. Εκτός από το βασικό διάκοσμο, το εσωτερικό του νέου C5 Aircross SUV διατίθεται και στις επιλογές Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey και Hype Brown, όλα σε συνδυασμό με τα καινοτόμα καθίσματα Advanced Comfort.

Ένα ακόμα στοιχείο που διαμορφώνει τον κορυφαίο χαρακτήρα άνεσης του νέου Citroen C5 Aircross είναι η κορυφαία ηχομόνωση που παρέχει, διαθέτοντας επιπλέον ηχομονωτικά υλικά σε επιλεγμένα σημεία καθώς και διπλά εμπρός τζάμια με την ηχο-απορροφητική επίστρωση. Η λύση αυτή προσφέρει στους επιβάτες μοναδική αίσθηση ηχομόνωσης παρόμοια με μίας προστατευτικής «κάψουλας». Ιδιαίτερη προσοχή έχει επίσης δοθεί και στην ηχομόνωση του χώρου του κινητήρα. Για το ιδανικό επίπεδο άνεσης των επιβατών, το νέο Citroën C5 Aircross διαθέτει επίσης και σύστημα καθαρισμού του αέρα της καμπίνας. Το σύστημα AQS (“Air Quality System”), αναγνωρίζει τη μόλυνση στον εξωτερικό αέρα, και τον φιλτράρει αυτόματα πριν αυτός εισχωρήσει στην καμπίνα, μέσω της επιλογής ανακύκλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Το πιο ευρύχωρο και πρακτικό SUV
Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid: Άνεση και δυναμισμός στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Citroen C5 Aircross PHEV: Το νέο πρότυπο στην ηλεκτρική πολυτέλεια