Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του

CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του

CITROEN 2021-1

Με το C5 Aircross η Citroen έφθασε σε νέα επίπεδα ολοκλήρωσης των παραδοσιακών αξιών της μάρκας σε ό,τι αφορά την άνεση, την πρακτικότητα και την εμπνευσμένη σχεδίαση. Και με την έκδοση plug-in hybrid έρχεται να προσθέσει και ένα κορυφαίο επίπεδο σύγχρονης τεχνολογίας στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή οικονομία και ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Για την Citroen η παρουσίαση του C5 Aircross υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία ανανέωσης της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, όντας για πρώτη φορά η ναυαρχίδα της με μορφή SUV επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ένα εντυπωσιακό και άκρως δυναμικό σε εμφάνιση αυτοκίνητο το οποίο κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού, διαθέτοντας τη μοναδική άνεση και το ξεχωριστό σχεδιαστικό στιλ που χαρακτήριζε πάντα τα αυτοκίνητα της Citroen σε ένα ακαταμάχητο πακέτο κορυφαίας τεχνολογίας και σύγχρονων ψηφιακών δυνατοτήτων.

Η έκδοση με την plug-in υβριδική διάταξη έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γαλλικής εταιρίας, προσδίδοντας έναν πιο premium χαρακτήρα στα οδηγικά του χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με μοναδική οικονομία σε καύσιμο και όλες τις νέες δυνατότητες που ανοίγει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινή κινητικότητα του σύγχρονου οδηγού. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά ποια είναι τα στοιχεία της υλοποίησης της Citroen και τι κάνει το δικό της plug-in υβριδικό σύστημα να ξεχωρίζει και να δημιουργεί ένα τόσο ελκυστικό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.

  • Εφοδιάζεται με έναν πολύ εξελιγμένο κινητήρα βενζίνης, τετρακύλινδρο και turbo, στα 1,6 λίτρα, με απόδοση στους 180 ίππους. O PureTech κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές Euro6 και είναι ιδιαίτερα πολιτισμένος και ομαλός στην λειτουργία του χωρίς να χάνει τον δυναμικό του χαρακτήρα.
Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

  • Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος είναι στα 80 kW, δηλαδή προσθέτει επιπλέον 109 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός έχει τοποθετηθεί με ιδιαίτερα έξυπνο και μελετημένο τρόπο ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα και στο εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο e-EAT8 των 8 σχέσεων, με στόχο να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο και να μην αλλάζει την χωροταξία της καμπίνας των επιβατών.

  • Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στους 225 ίππους και η ροπή στα 320 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ κορυφαίες είναι οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 8,9 δεύτερα.
Advertisement

 

  • Η συνύπαρξη και η συνδυασμένη λειτουργία των δύο κινητήρων δημιουργεί ένα εντελώς νέο χαρακτήρα στην απόδοση του υβριδικού συστήματος, με πιο άμεσηαπόκριση από τις χαμηλές στροφές και ανάδειξη της υψηλότερης ροπής σε όλη την κλίμακα του στροφόμετρου.

  • Τα νέα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα, με το πιο δυναμικό ταμπεραμέντο, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα σπορτίφ στοιχεία που υπάρχουν στο C5 Aircross, τονίζοντας όχι μόνο την κορυφαία στιβαρότητα του πλαισίου αλλά και την εξαιρετική ρύθμιση των αναρτήσεων, με την πολύ εξελιγμένη πίσω διάταξη των πολλαπλών συνδέσμων.
  • Η μπαταρία του συστήματος είναι μία τελευταίας γενιάς συστοιχία ιόντων λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα 13,2 kW. Είναι τοποθετημένη με ιδιαίτερα μελετημένο τρόπο κάτω από τα πίσω καθίσματα έτσι ώστε να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στους χώρους.
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

  • Η αυτονομία του συστήματος επαρκεί για 55 χιλιόμετρα πλήρους ηλεκτρικής κίνησης με βάση το πρότυπο WLTP. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις στατιστικές, ένας μέσος οδηγός ενός C5 Aircross PHEV δεν θα χρειαστεί να επισκεφτεί το βενζινάδικο αν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του σε καθαρά αστική χρήση και αν φορτίζει την μπαταρία του καθημερινά.

 

  • Η μέση κατανάλωση καυσίμου βρίσκεται στο απίστευτο νούμερο των 1,4 lt/100 km, ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι 32 gr/km, μετρήσεις που έχουν γίνει με βάση το πρότυπο WLTP.
Advertisement

  • Με τον προαιρετικό φορτιστή των 7,4 kW και σε wallbox 32Α η φόρτιση διαρκεί μόνο 2 ώρες, με το στάνταρ φορτιστή των 3,7 kW. Mε το Green Up 14Α της Legrand χρειάζonται 4 ώρες, ενώ στο τυπικό οικιακό δίκτυο των 8Α θα χρειαστούν 7 ώρες.

 

  • Η φόρτιση μπορεί να προγραμματιστεί προκειμένου να επωφεληθεί κανείς από το μειωμένο τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος, χρησιμοποιώντας είτε την κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε την εφαρμογή για κινητά “My Citroën”.

  • Το Plug-in υβριδικό σύστημα του C5 Aircross διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, Electric, Hybrid και Sport. Το πρώτο είναι για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το δεύτερο λειτουργεί ως κλασικό υβριδικό σύστημα και το τρίτο εκμεταλλεύεται στο μάξιμουμ και τους δύο κινητήρες για καλύτερη απόδοση και σπορ οδηγικές εμπειρίες.

  • Υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων το οποίο επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης. Υπάρχει επίσης και πρόγραμμα e-Save μέσω του οποίου ο οδηγός επιλέγει ένα ποσοστό της μπαταρίας που θέλει να διατηρήσει έτσι ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει αργότερα αν είναι απαραίτητο να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

  • Σε ταχύτητες έως 30 km/h εκπέμπει έναν ήχο έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται αντιληπτό από τους πεζούς. Διαθέτει επίσης και ένα μπλε φως στο κάτω μέρος του εξωτερικού καθρέπτη που υποδηλώνει στους εξωτερικούς παρατηρητές ότι κινείται ηλεκτρικά. Η τελική ταχύτητα με ηλεκτρική κίνηση φθάνει τα 135 km/h.

  • Χάρη στον αθόρυβο και χωρίς κραδασμούς ηλεκτροκινητήρα αλλά και στις βελτιώσεις στην ηχομόνωση με νέα υλικά (όπως για παράδειγμα τα ηχοαποροφητικά εμπρός τζάμια) το C5 Aircross Plug-in Ηybrid είναι ακόμα πιο πολιτισμένο στο σαλόνι του και με πιο premium χαρακτηριστικά στην κίνησή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

  • Η υιοθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζει ότι θα έχει απρόσκοπτη κυκλοφορία σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας που δημιουργούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες είναι ανοιχτές μόνο για τα οχήματα μηδενικών ρύπων.

  • Διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του συμβατικού C5 Aircross, όπως για παράδειγμα τα υψηλά επίπεδα άνεσης που εξασφαλίζονται τόσο από την πρωτοποριακή ανάρτηση όσο και από στοιχεία όπως τα ειδικής σχεδίασης καθίσματα με το αφρώδες υλικό των 15 χιλιοστών. Ιδιαίτερα πληθωρικοί είναι και οι χώροι των επιβατών, με άνεση για μετακίνηση έως και 5 ενηλίκων (η πίσω σειρά είναι συρόμενη για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και πρακτικότητα) και ένα πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα που ξεκινά από τα 460 λίτρα.

  • Έχει ένα ιδιαίτερα φινετσάτο και λειτουργικό σαλόνι, με πλούσιο εξοπλισμό και πολλές ψηφιακές παροχές, όπως για παράδειγμα ο πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η οθόνη πολυμέσων των 8,0 ιντσών με όλες τις σύγχρονες δυνατότης διασύνδεσης. Ο εξοπλισμός για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού περιλαμβάνει πάνω από 20 διαφορετικά συστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι διαθέσιμα και από την βασική έκδοση.

  • Διατίθεται στην ελληνική αγορά σε τρεις εκδόσεις με πολύ πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Οι Λιανικές Τιμές προ Φόρων βρίσκονται κάτω από τα 40.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” με φορολογικές απαλλαγές και οικονομικά κίνητρα για εταιρική χρήση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Πλούσια γκάμα κινητήρων και εκδόσεων εξοπλισμού
Συγκριτική Δοκιμή: Citroen C5 Aircross Hybrid vs Volkswagen Tiguan eHybrid
Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV