Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen e-C4 C-Cross: Η γαλλική επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen e-C4 C-Cross: Η γαλλική επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

CITROEN 2021-1

Citroen e-C4 C-Cross: Η γαλλική επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

CITROEN 2021-1

To νέο Citroen C4 C-Cross είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σίγουρα πιο ξεχωριστά μοντέλα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η γαλλική εταιρία. Γι’ αυτό φρόντισε να έχει έτοιμη και την ηλεκτρική του έκδοση η οποία ξεχωρίζει για το κορυφαίο μηχανολογικό της υπόβαθρο και τα νέα επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης που προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να αλλάξει την ροή της κατηγορίας, κάτι που άλλωστε συνηθίζει από παράδοση, η Citroen παρουσίασε μία νέα προσέγγιση στα σύγχρονα hatchbacks. Το νέο C4 C-Cross είναι ένα πολυσυλλεκτικό μοντέλο σε ότι αφορά την σχεδίασή του, με έντονες αναφορές στην κατηγορία των crossover χάρη στην μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ διαθέτει και στοιχεία από τον δυναμισμό ενός κουπέ και την πρακτικότητα ενός σεντάν.

Όλα αυτά έγιναν αποδεκτά με ενθουσιασμό από το αγοραστικό κοινό, το οποίο είδε στο νέο C4 C-Cross μία ακόμα ιδιαίτερα ελκυστική έκφραση του ανήσυχου πνεύματος της Citroen και έναν μοναδικό τρόπο να ξεχωρίζει κανείς μέσα στην ομοιομορφία που χαρακτηρίζει όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Η σημασία του μοντέλου για την γενικότερη πορεία της Citroen μέσα στην δεκαετία που διανύουμε είναι τεράστια, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η γαλλική εταιρία θα επιμείνει στον δρόμο της διαφορετικότητας και της αναζήτησης ενός δρόμου μακριά από το συνηθισμένο. Ιδίως τώρα που η Citroen βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη των σχεδίων της για την ηλεκτροκίνηση και στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης του νέου C4 C-Cross η Citroen φρόντισε να φέρει και την ηλεκτρική του έκδοση, την ë-C4 C-Cross, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έρχεται να αναδείξει έναν νέο τεχνολογικό και μοντέρνο τρόπο μετακίνησης στην υπηρεσία της άνεσης και της ευελιξίας στη χρήση, τον οποίο η Citroen ονομάζει “ë-Comfort class”.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Το νέο Citroën ë-C4 100% ηλεκτρικό εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και μέγιστη ροπή στα 260 Nm. Η μπαταρία του συστήματος είναι των 50 kWh και είναι έξυπνα τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο έτσι ώστε να μην “κλέβει” χώρο από τους επιβάτες και το πορτ-μπαγκάζ. Η αυτονομία που επιτυγχάνεται με την συγκεκριμένη διάταξη φθάνει στα 350 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Το αυτοκίνητο διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: Normal για τον ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στη μέγιστη αυτονομία και τις δυναμικές επιδόσεις, Eco για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και Sport με προτεραιότητα στις επιδόσεις χάρη στη μέγιστη απόδοση ισχύος και ροπής. Ο επιλογέας των προγραμμάτων οδήγησης βρίσκεται στην κονσόλα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Στην διάθεση του οδηγού υπάρχει επίσης και ένα πολύ αποδοτικό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Η φόρτιση της μπαταρίας ποικίλλει ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μέσω του On-Board φορτιστή των 11 kW. Για παράδειγμα σε μία τυπική οικιακή παροχή η μπαταρία φορτίζεται στο 100% σε 24 ώρες. Μέσω μίας παροχής 16A τύπου Green’up, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται σε 15 ώρες. Μέσω ενός Wall Box 32A τριφασικό και τον φορτιστή On-Board Charger 11 kW, η φόρτιση πραγματοποιείται σε λιγότερο από 2 ώρες. Σε δημόσιο σταθμό 20 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται μέσω ταχυφορτιστή σε 1 ώρα, για αυτονομία 140 χλμ. Και από ταχυφορτιστές ισχύος 100 kW, που βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομους, χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για φόρτιση έως το 80% της μπαταρίας. Να σημειώσουμε ότι η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών 160.000 χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της.

Η εταιρία παρέχει την ειδική εφαρμογή “My Citroen” η οποία προσφέρει την δυνατότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου να ενημερωθεί ο οδηγός για το επίπεδο φόρτισης και τον υπολειπόμενο χρόνο για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, για την αυτονομία κίνησης, να προγραμματίσει μία συγκεκριμένη ώρα έναρξης φόρτισης ή να ρυθμίσει εξ αποστάσεως την έναρξη ψύξης ή θέρμανσης της καμπίνας. Οι πληροφορίες που αφορούν την ηλεκτρική λειτουργία του οχήματος προβάλλονται και στον πίνακα οργάνων καθώς και στην οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης, στην οθόνη αφής εμφανίζονται πληροφορίες που αφορούν τον χρόνο που απομένει για την πλήρη φόρτιση, την αυτονομία σε χιλιόμετρα ή το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας που ανακτήθηκε.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να τονιστεί ότι το 100% ηλεκτρικό ë-C4 C-Cross λόγω της χρήσης ηλεκτροκινητήρα είναι εντελώς αθόρυβο και χωρίς κραδασμούς, ανεβάζοντας σε στάνταρ πολύ υψηλότερης κατηγορίας την άνεση και την πολιτισμένη ατμόσφαιρα που παρέχει στους επιβάτες του. Μία άνεση που είναι το βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου λόγω της εξελιγμένης ανάρτησής του αλλά και των καθισμάτων Advanced Comfort με την ειδική σχεδίαση και την πρωτοποριακή κατασκευή ώστε να μετατρέπουν κάθε μετακίνηση σε μία μοναδική εμπειρία.

Επιπρόσθετα, τα απίστευτα χαρακτηριστικά απόδοσης ενός ηλεκτροκινητήρα, με την άμεση απόκριση στο γκάζι και τις ασύλληπτες για την κατηγορία επιδόσεις, δημιουργούν ένα εντελώς νέο περιβάλλον οδήγησης, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα και στην μεγάλη παράδοση της Citroen. Με το νέο ë-C4 C-Cross 100% ηλεκτρικό ή Citroen ανοίγει τα φτερά της στην ηλεκτροκίνηση. Και όπως όλα δείχνουν η νέα αυτή εποχή όχι μόνο της ταιριάζει απόλυτα αλλά έχει και όλα τα εφόδια να την αναδείξει στον μέγιστο βαθμό Και πάντα με την ξεχωριστή φιλοσοφία της Citroen και με ένα πνεύμα που θέλει να ξεφεύγει από την πεπατημένη και να ανοίγεται σε δημιουργίες που αφήνουν το στίγμα τους στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV
Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του
Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid: Άνεση και δυναμικές επιδόσεις με μόλις 1,4 λτ/100 χλμ