Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Το κορυφαίο SUV σε ψηφιακές τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C5 Aircross: Το κορυφαίο SUV σε ψηφιακές τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης

CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Το κορυφαίο SUV σε ψηφιακές τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης

CITROEN 2021-1

Mε το C5 Aircross η Citroen δημιούργησε μία κορυφαία πρόταση στην κατηγορία των SUV όπου πέρα από τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας όπως είναι η ξεχωριστή σχεδίαση και η μοναδική άνεση προσφέρει και ένα ιδιαίτερα πλούσιο σύνολο σύγχρονων τεχνολογιών για την ασφάλεια των επιβατών και την διευκόλυνση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει το SUV της επόμενης γενιάς, η Citroen φρόντισε να εφοδιάσει το C5 Aircross με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στα συστήματα για την υποστήριξη και την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών. Η εταιρία υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητό της διαθέτει τουλάχιστον 20 από τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης για την ασφάλεια, την άνεση και την απλοποίηση πολλών διαδικασιών έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο εύκολη η καθημερινότητα του οδηγού. Πολλά από αυτά μάλιστα δίνουν και μία πρώτη γεύση από την αίσθηση της αυτόνομης οδήγησης η οποία θα εφαρμοστεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Ας δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι αυτά τα συστήματα, τα οποία, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, υπάρχουν στην τεχνολογική φαρέτρα του C5 Aircross.

  • Αctive Safety Brake για την αποφυγή συγκρούσεων, το σύστημα αναλύει και αναγνωρίζει ακίνητα ή κινούμενα αντικείμενα (αυτοκίνητα, πεζούς κλπ.) και φρενάρει αυτόματα.
  • Active Departure Warning System: Ένα φως στους καθρέπτες προειδοποιεί τον οδηγό ότι ένα αυτοκίνητο βρίσκεται το “τυφλό” σημείο της ορατότητάς του.
  • Αctive Lane Keeping Assist: Το σύστημα αναγνωρίζει την διαγράμμιση του δρόμου και διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου ώστε να παραμείνει στην λωρίδα του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

  • Adaptive Cruise Control, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου προσαρμοζόμενο στην ταχύτητα του προπορευόμενου.
  • Αdaptive Cruise Control με Stop and Go: Το σύστημα αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτοκινήτου εμπρός, κρατά σταθερή απόσταση και φρενάρει ή ξεκινά αυτόματα χωρίς την εμπλοκή του οδηγού.
  • Collision Risk Alert: Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενο σύγκρουσης με το αυτοκίνητο εμπρός από ταχύτητες 30 χλμ/ώρα και πάνω.
Advertisement
Advertisement

  • Coffe Break Alert, το οποίο μέσω ειδικού σήματος συστήνει στον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα.
  • Driver Attbention: Το σύστημα αναγνωρίζει την περιορισμένη προσοχή του οδηγού στον δρόμο και τον προειδοποιεί για να κάνει στάση.
  • Extended Traffic Sign Recognition and Recommendation το οποίο αναγνωρίζει τα σήματα ταχύτητας των δρόμων και παρουσιάζει την ανάλογη ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

  • Highway Driver Assist: Το σύστημα συνδυάζει το Adaptive Cruise Control και το Active Lane Departure προσφέροντας έτσι μία πρώτη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης σε συγκεκριμένες συνθήκες.
  • Intelligent Beam Headlights το οποίο αλλάζει αυτόματα την ένταση των φώτων μεταξύ μεγάλης και μικρής σκάλας.
  • Keyless Entry and Start, το οποίο ξεκλειδώνει χωρίς την χρήση του κλειδιού το αυτοκίνητο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

  • Electric Parking Brake: Σύστημα για την αυτόματη εμπλοκή του χειρόφρενου όταν σβήσει ο κινητήρας
  • Park Assist για υποβοήθηση στο παρκάρισμα, με το σύστημα να αναγνωρίζει μία θέση παρκαρίσματος και να κάνει αυτόματα τις απαραίτητες μανούβρες ώστε να τοποθετηθεί το όχημα στην σωστή θέση.
  • Reversing camera με Top Rear Vision: Εξελιγμένη κάμερα οπισθοπορείας με ευρεία ορατότητα 180 μοιρών.
  • 360 Vision: Σύστημα το οποίο δίνει μία περιμετρική κάλυψη του αυτοκινήτου 360 μοιρών έτσι ώστε ο οδηγός να γνωρίζει τι τον περιβάλλει σε δύσκολες μανούβρες.

Πέρα από τα παραπάνω υπάρχουν και αρκετά συστήματα διασύνδεσης τα οποία καθιστούν το C5 Aircross ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο αυτοκίνητο στον συγκεκριμένο τομέα και εξασφαλίζουν την άμεση και αδιάκοπη επαφή των επιβατών με το όχημα. Συγκεκριμένα το SUV της Citroen διαθέτει:

  • Σύστημα φωνητικών εντολών το οποίο σε συνδυασμό με την οθόνη αφής των 8 ιντσών και το πλούσιο σε δυνατότητες σύστημα πολυμέσων κάνει πολύ πιο εύκολη την καθημερινότητα του οδηγού.
  • Σύστημα Mirror Screen, συμβατό με Android Auto και Apple Carplay και MirrorLink, χάρη στο οποίο ο οδηγός ή οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τις δυνατότητες του κινητού τους στο σύστημα infotainment.
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid
Νέο Citroen C5 X: Είναι sedan, station, ή SUV; (video)
Συγκριτική Δοκιμή: Citroen C5 Aircross Hybrid vs Volkswagen Tiguan eHybrid

Advertisement