ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Το Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid διατηρεί αναλλοίωτο το δυναμικό και έντονο χαρακτήρα του: ένα πραγματικό SUV με επιβλητική προσωπικότητα.

Ελκυστικό SUV

Σημείο αναφοράς στην plug-in hybrid έκδοση του C5 αποτελούν οι μπλε γραμμές και τα ένθετα στον εμπρός προφυλακτήρα και στα πλευρικά προστατευτικά Airbumb. Ακόμα, τα λογότυπα (σε σχήμα πρίζας) «ḧybrid» και «ḧ» στην πίσω πόρτα και τα εμπρός φτερά. Φυσικά, υπάρχει και η θύρα φόρτισης στην πίσω αριστερή πλευρά του αμαξώματος, συμμετρικά με το αντίστοιχο για την βενζίνη (πίσω και δεξιά).

Άνεση, premium αίσθηση και οικονομία καυσίμου

Απαράμιλλη άνεση

Το C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid ενισχύει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Citroën Advanced Comfort με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας, κυρίως την αθόρυβη λειτουργία, την απρόσκοπτη οδήγηση χωρίς «σκορτσαρίσματα» και την άμεση επιτάχυνση.
Το C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid διατηρεί το σύστημα ανάρτησης με τα υδραυλικά «μαξιλάρια» προοδευτικής απόσβεσης (Progressive Hydraulic Cushions), δίνοντας σας την αίσθηση οτι αιωρείστε, εξασφαλίζοντας παράλληλα, εξαιρετική σταθερότητα και δυναμισμό. Παράλληλα, στην άνεση των επιβατών συνεισφέρουν σε τεράστιο βαθμό τα καινοτόμα καθίσματα ‘Advanced Comfort’. Με ένα χαρακτηριστικό αποκλειστικά για την υβριδική έκδοση, το νέο C5 Aircross Plug-In Hybrid διαθέτει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link) που προσφέρει απαράμιλλη σταθερότητα & ισορροπία στην οδήγηση.

Τεχνολογικός κόσμος

O ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαμορφώσιμη οθόνη High Defintion 12,3 ιντσών, που εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υβριδική λειτουργία : ισχύς, εμβέλεια με ηλεκτροκίνηση και κίνηση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, χρόνος φόρτισης, ταχύτητα επαναφόρτισης ή προγράμματα οδήγησης.
– οθόνη αφής 8 ιντσών που εξασφαλίζει πρόσβαση σε πληροφορίες οδήγησης, όπως η διαχείριση της ενέργειας ή στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας -επιλογέας προγραμμάτων οδήγησης ELECTRIC, HYBRID ή SPORT,

Πηγή τροφοδοσίας

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου συνιστά ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο αποτελούμενο από έναν 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα του 1,6 λίτρου PureTech, απόδοσης 180 ίππων (Euro 6 προδιαγραφών), και από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 109 ίππων. Το τελευταίο είναι εγκατεστημένο μεταξύ του εξηλεκτρισμένου αυτόματου κιβωτίου e-EAT8 (8 σχέσεων) και του βενζινοκινητήρα.

Ευρυχωρία για όλους

Στο πίσω μέρος της καμπίνας δεσπόζουν 3 αυτόνομα, συρόμενα, ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα καθίσματα, κάτω από τα οποία βρίσκεται η μπαταρία υψηλής τάσης. Η εν λόγω διαμόρφωση δεν επηρεάζει τους διαθέσιμους χώρους, οι οποίοι, ειδικά κάτω από τη θύρα του πορτ-παγκάζ, είναι άφθονοι 460-600 λίτρα (ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων). Το τελευταίο νούμερο, μάλιστα, αποτελεί ρεκόρ στην κατηγορία των C-SUV.

"Έξυπνο" σύστημα κίνησης

Η συνδυαστική ισχύς αποτυπώνεται σε 225 ίππους και 360 Nm ροπής. Το Citroen C5 Aircross PHEV επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ποιο μοτέρ θα χρησιμοποιήσει κατά τις μετακινήσεις του, με το ηλεκτρικό να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες για αστική μετακίνηση και χαρίζει ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα. Επιπροσθέτως, χάρη στις μηδενικές εκπομπές CO2 (από 31 g/km), το όχημα μπορεί να εισέρχεται σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας. Η ηλεκτρική αυτονομία του αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα. Αυτή η τιμή είναι υψηλή για την καθημερινή μετακίνηση με αποτέλεσμα να κρατάει το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου πολύ μικρό.

Η εφαρμογή MyCitroën σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε/κλειδώσετε το αυτοκίνητο, να προγραμματίσετε την ώρα φόρτισης, να προγραμματίσετε την προθέρμανση ή την πρόψυξη της καμπίνας, να ελέγξετε τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την υπολειπόμενη αυτονομία, αλλά και να εντοπίσετε τη θέση του αυτοκινήτου σας.

Εύκολη επαναφόρτιση

Με τη χρήση ενός κλασικού καλωδίου σύνδεσης, η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας (σε χρόνο μεταξύ 4 και 7 ωρών, ανάλογα με τον τύπο του καλωδίου σύνδεσης). Εάν διατίθεται μονάδα φόρτισης 32A τύπου Wall box, ο χρόνος φόρτισης δεν ξεπερνά τις 2 ώρες. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε τη φόρτιση για αργότερα, ώστε να επωφεληθείτε από τις μειωμένες χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο πελάτης προγραμματίζει τη φόρτιση του αυτοκινήτου με τη βοήθεια της οθόνης του αυτοκινήτου ή από το smartphone του μέσω της εφαρμογής My Citroën.

Παραμείνετε συνδεδεμένος

Διαθέτει και τις λειτουργίες Apple Carplay και Android Auto. Επιπλέον, το σύστημα Connect Nav σας προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της δικτυωμένης πλοήγησης (εμφάνιση, σε πραγματικό χρόνο, της κυκλοφορίας και όλων των περιοχών κινδύνου) προσαρμοσμένο ειδικά για υβριδική τεχνολογία, εμφανίζει όλα τα σημεία φόρτισης καθώς και τη γραφική απεικόνιση της περιοχής που μπορείτε να καλύψετε με ηλεκτροκίνηση βάσει του τρέχοντος επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας σας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Ισχύς (PS)

225

Ροπή (Nm)

360

Επιτάχυνση (sec)

8,7

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,4

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

31

Χώρος αποσκευών (lt)

600

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video