Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross PHEV: Το νέο πρότυπο στην ηλεκτρική πολυτέλεια

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C5 Aircross PHEV: Το νέο πρότυπο στην ηλεκτρική πολυτέλεια

CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross PHEV: Το νέο πρότυπο στην ηλεκτρική πολυτέλεια

CITROEN 2021-1

Με την Plug-in υβριδική έκδοση του C5 Aircross η Citroen δημιουργεί την απόλυτη ναυαρχίδα στην γκάμα της, με την ηλεκτροκίνηση να προσθέτει μία νέα αίσθηση ηλεκτρικής πολυτέλειας και κορυφαίας οδηγικής άνεσης.

Advertisement
Advertisement

Καθώς τα πράγματα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς και οδηγούμαστε ταχύτητα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και της νέας κινητικότητας, η Citroen έχει ήδη κάνει τα πρώτα σημαντικά βήματα που θα την φέρουν στον στόχο του πλήρους εξηλεκτρισμού μέχρι τα τέλη της δεκαετίας. Το πιο χαρακτηριστικό βήμα αυτής της νέας εποχής για τη γαλλική εταιρία και μία εντυπωσιακή ένδειξη της συνολικής της αναβάθμισης σε έναν πιο premium κατασκευαστή είναι η plug-in υβριδική έκδοση του κορυφαίου μοντέλου στη γκάμα της για την Ευρώπη, του C5 Aircross.

Ενός αυτοκινήτου που δημιούργησε αίσθηση από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, καθώς συνδυάζει τις κλασικές αξίες ενός Citroen όπως η καινοφανής σχεδίαση, η πρακτικότητα και η απίστευτη άνεση στην κύλιση με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και ένα ψηφιακό υπόβαθρο από 20 και πλέον συστήματα υποβοήθησης και διασύνδεσης που το καθιστά ένα από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα της ελληνικής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης στο C5 Aircross PHEV και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της λειτουργίας της, κάνουν την Citroen να μιλά για μία νέα διάσταση στην κατηγορία την οποία ονομάζει E-Comfort Class. To C5 Aircross PHEV είναι ένα ήσυχο και αθόρυβο αυτοκίνητο χωρίς μηχανικούς κραδασμούς, κάνοντας έτσι ακόμα πιο άνετες και πολιτισμένες τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του.

Μάλιστα η μείωση των θορύβων ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την προσθήκη επιπλέον ηχομονωτικών υλικών αλλά και με διάφορες επιμέρους επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα τα πιο χοντρά κρύσταλλα στο εμπρός παρμπρίζ. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι κλασικές αξίες του αυτοκινήτου, όπως η μοναδικής άνεσης ανάρτηση με τα πρωτοποριακά αμορτισέρ με Progressive Hydraulic Cushions, τα άνετα καθίσματα Advanced Comfort με την πολύ παχιά επένδυση και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης που έχει επιτύχει η Citroen στο C5 Aicross.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Χάρη στην υψηλή συνδυαστική απόδοση των 225 ίππων και των 320 Nm που είναι διαθέσιμα σε κάθε ταχύτητα ακόμα και από στάση με το πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, το C5 Aircross PHEV προσφέρει μία έντονα δυναμική αίσθηση ταχύτητας και επιδόσεων που αυξάνουν στον μέγιστο βαθμό την οδηγική ικανοποίηση που παίρνει ο οδηγός. Ο τελευταίος έχει στην διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας, Εlectric για καθαρά ηλεκτρική λειτουργία, Ηybrid για συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων για μέγιστη δυνατή οικονομία και Sport όπου και οι δύο κινητήρες δίνουν το μάξιμουμ για κορυφαίες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα).

Το plug-in υβριδικό σύστημα υποστηρίζεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία της τάξης των 55 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP. Η κατανάλωση καυσίμου βρίσκεται στο απίστευτο νούμερο των 1,4 lt/100 km, ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι 32 gr/km, μετρήσεις που έχουν γίνει με βάση το πρότυπο WLTP. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει μέσα σε 4 ώρες σε οικιακό δίκτυο των 8Α ή με τον προαιρετικό on board φορτιστή των 7,4 kW σε μόλις 2 ώρες σε wallbox των 32Α. Παράλληλα το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω των φρένων ενώ παρέχει επίσης την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ένα ποσοστό της μπαταρίας που θέλει να διατηρήσει για χρήση όταν αυτός το επιθυμεί, για παράδειγμα στις ελεύθερες “πράσινες ζώνες” των σύγχρονων μεγαλουπόλεων της Ευρώπης, όπου πλέον απαγορεύεται να κινούνται αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες.

Advertisement

Σε όλο αυτό το ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανολογικό υπόβαθρο θα πρέπει να προσθέσουμε τις μοναδικές δυνατότητες διαμόρφωσης του σαλονιού, με την πίσω σειρά των καθισμάτων να μπορούν να μετακινηθούν κατά 150 χιλιοστά στον εγκάρσιο άξονα ενώ ο χώρος αποσκευών μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να χωράει από 460 έως και 600 λίτρα, τιμή που το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας του. Το σαλόνι διαθέτει μοναδική αισθητική και εξαιρετική εργονομία, προσφέροντας και όλο το ψηφιακό υπόβαθρο που αναμένει κανείς από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, όπως τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,5 ιντσών και το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων που ελέγχεται μέσα από μία οθόνη 8 ιντσών. Σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, η Citroen έχει εφοδιάσει το C5 Aircross με πάνω από 20 διαφορετικές διατάξεις με ό,τι πιο εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει η αγορά σήμερα, δίνοντας μάλιστα και την δυνατότητα σε κάποιες εκδόσεις και για ημιαυτόνομη οδήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν το μοναδικό περιβάλλον e-Comfort της Citroen, το οποίο συνδυάζει τους μηδενικούς ρύπους (στην ηλεκτρική λειτουργία) με τα αντίστοιχα οφέλη στο περιβάλλον, τους μηδενικούς θορύβους και την ενόχληση των πεζών για την κίνηση σε αστικό τοπίο, μηδενικούς μηχανικούς θορύβους και τραντάγματα από την αλλαγή τον σχέσεων για απόλυτα ομαλή οδήγηση, άμεση απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού για μία νέα εντυπωσιακή αίσθηση οδήγησης, και πολλές υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω ειδικής εφαρμογής έτσι ώστε η ζωή και η συμβίωση του οδηγού με το αυτοκίνητό του να γίνεται ακόμα πιο ξεκούραστη.

Στην χώρα μας το Plug-in υβριδικό C5 Aircross διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, με ιδιαίτερα πλούσιο και πλήρη εξοπλισμό ακόμα και από την βασική έκδοση. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα για τα ελληνικά δεδομένα είναι ότι οι τιμές τους Προ Φόρων βρίσκονται κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ, κάτι που τα καθιστά ιδανικές επιλογές για όσους μπορούν να τα εκμεταλλευτούν και για εταιρική χρήση με μηδενικό φόρο και πολλές ακόμα διευκολύνσεις.

Συνοψίζοντας, το C5 Aircross PHEV είναι αυτή την στιγμή μία ηγετική παρουσία στον χώρο των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της νέας εποχής, διαθέτοντας όλα όσα κάνουν ένα αυτοκίνητο ελκυστικό (χώρους, ποιότητα, εξοπλισμό, μοναδική σχεδίαση) σε συνδυασμό με ένα μηχανολογικό υπόβαθρο που το φέρνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Για εκείνους που έχουν την δυνατότητα να συνδυάσουν τις οικολογικές τους ανησυχίες με ένα μοντέρνο και δυναμικό lifestyle το C5 Aircross PHEV είναι μονόδρομος.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid
Νέο Citroen C5 X: Είναι sedan, station, ή SUV; (video)
Συγκριτική Δοκιμή: Citroen C5 Aircross Hybrid vs Volkswagen Tiguan eHybrid