Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Ο ορισμός της άνεσης στα σύγχρονα SUV

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C5 Aircross: Ο ορισμός της άνεσης στα σύγχρονα SUV

CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Ο ορισμός της άνεσης στα σύγχρονα SUV

CITROEN 2021-1

Mε το C5 Aircross η Citroen άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της φέρνοντας για πρώτη φορά στην θέση της ναυαρχίδας της μάρκας ένα SUV, το οποίο φρόντισε να εφοδιάσει με τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας σε ό,τι έχει να κάνει με την σχεδίαση και την κορυφαία άνεση σε συνδυασμό με πρωτοποριακές ιδέες και σύγχρονες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Αν κάτι ήταν αυτό που άφησε ως παρακαταθήκη η μοναδική προσωπικότητα του Andre Citroen στην εταιρία που ο ίδιος δημιούργησε ήταν η διαρκής ανάγκη να ψάχνει το καινούργιο και το διαφορετικό. Η γαλλική εταιρία πορεύθηκε κάτω από αυτό το ανήσυχο πνεύμα του δημιουργού της εδώ και πάνω από έναν αιώνα, και φθάνει στις μέρες μας έχοντας μία πλήρη γκάμα σύγχρονων προτάσεων οι οποίες ανταποκρίνονται στον μέγιστο βαθμό στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή. Ξεχωριστή θέση στο σύγχρονο τοπίο της Citroen έχει το C5 Aircross, ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και πληθωρικό στις παροχές του SUV που δείχνει να ακολουθεί τις παραδόσεις της εταιρίας, φέρνοντας όμως πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μοντέρνα τεχνολογικά στοιχεία.

Το νέο C5 Aircross είναι ένα καθαρόαιμο SUV με στιβαρή και μυώδη σχεδίαση,  μεγάλους τροχούς, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και 100% αυθεντική προσωπικότητα Citroën. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της έντονης προσωπικότητάς του νέου SUV C5 Aircross αποτελούν τα Airbump, οι μεγάλοι τροχοί διαμέτρου 720 χιλιοστών, τα 23 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος,  τα πλευρικά μαρσπιέ με τα προστατευτικά φρύδια στα φτερά, οι μπάρες οροφής, αλλά και η πλούσια γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Advertisement
Advertisement

Πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, το νέο SUV C5 Aircross είναι αδιαμφισβήτητα το πιο άνετο SUV στην κατηγορία του, χάρη σε δύο αποκλειστικές καινοτομίες της Citroën: την ανάρτηση με τα Hydraulic Progressive Cushions και τα καινοτόμα καθίσματα Advanced Comfort. Τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα, με ρυθμιζόμενη κλίση, και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, χαρίζουν στο C5 Aircross τον τίτλο του πιο εύκολα διαμορφώσιμου και του πιο ευρύχωρου SUV της κατηγορίας του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει έως τα 720 λίτρα με την πλάτη των πίσω καθισμάτων σε όρθια θέση, θεμελιώνει νέα στάνταρ στην κατηγορία. Τέλος, με τις 20 τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης και τις έξι τεχνολογίες δικτύωσης, δικαιωματικά θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο SUV C5 Aircross ως ένα αυθεντικό SUV του μέλλοντος.

Advertisement

Το νέο C5 Aircross SUV διαθέτει αναρτήσεις  με τεχνολογία Hydraulic Progressive Cushions (υδραυλικά στοπ προοδευτικής απόσβεσης). Πρόκειται για μία καινοτομία της Citroën που ενσωματώνει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία της μάρκας στο χώρο των αναρτήσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προέρχεται από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εξασφαλίζει καλύτερη απορρόφηση των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Σκοπός της νέας αυτής τεχνολογίας ανάρτησης είναι να βελτιώσει την ποιότητα φιλτραρίσματος –τυπικό και ιδιαίτερα εκτιμώμενο από τους πελάτες, χαρακτηριστικό όλων των Citroën –ώστε να δημιουργήσει μία πραγματική αίσθηση κίνησης «πάνω σε μαγικό χαλί».

Τα φαρδιά και ιδιαίτερα φιλόξενα καθίσματα του νέου C5 Aircross SUV χαρίζουν στους επιβάτες μία πρωτόγνωρη εμπειρία ταξιδιού, εξασφαλίζοντας τους ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Η προσθήκη ειδικού αφρού πάχους 15χλστ. τα καθιστά ακόμα πιο μαλακά και περισσότερο ανθεκτικά. Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν γέμιση από αφρό υψηλής πυκνότητας ώστε να αποφεύγεται η «καθίζηση» τους μετά από μεγάλα διαστήματα οδήγησης. Διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων, αλλά και την επιλογή συστήματος μασάζ πολλαπλών σημείων.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα, με ρυθμιζόμενη κλίση, και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, χαρίζουν στο C5 Aircross τον τίτλο του πιο εύκολα διαμορφώσιμου και του πιο ευρύχωρου SUV της κατηγορίας του. Τα καθίσματα αυτά διαθέτουν μηχανισμό ρύθμισης κλίσης 5 θέσεων και έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης προς τα εμπρός και προς τα πίσω, επιτρέποντας έτσι τη βελτίωση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορούν επίσης και να αναδιπλωθούν ώστε να αποκαλύψουν ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα διευκολύνοντας έτσι τη φόρτωση. Το νέο C5 Aircross SUV προσφέρει επίσης και πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, όπως το κεντρικό υποβραχιόνιο που διαθέτει ψυχόμενο εσωτερικό.

Πέρα από τα παραπάνω, το C5 Aircross φροντίζει και με έναν επιπλέον τρόπο για την άνετη διαβίωση των επιβατών του, την χρήση υψηλής τεχνολογίας για την ασφάλεια και την διευκόλυνση του οδηγού. Στον εξοπλισμό του συναντάμε 20 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομηςοδήγησης(επιπέδου 2) και του Grip Control με Hill Assist Descent, για τη διευκόλυνση της περιπέτειας όταν η διαδρομή γίνεται πιο απαιτητική. Εκτός των παραπάνω, το νέο SUV C5 Aircross, εφοδιάζεται με 6 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ασύρματη φόρτιση των smartphones. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τις δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, χάρη στο οποίο το νέο SUV C5 Aircross, αποκτά τον τίτλο του πιο άνετου και ολοκληρωμένου μοντέλου της κατηγορίας του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid
Νέο Citroen C5 X: Είναι sedan, station, ή SUV; (video)
Συγκριτική Δοκιμή: Citroen C5 Aircross Hybrid vs Volkswagen Tiguan eHybrid