Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Το πιο ευρύχωρο και πρακτικό SUV

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C5 Aircross: Το πιο ευρύχωρο και πρακτικό SUV

CITROEN 2021-1

Citroen C5 Aircross: Το πιο ευρύχωρο και πρακτικό SUV

CITROEN 2021-1

Όσοι αναζητούν χώρους και πρακτικότητα σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνολογία και την παραδοσιακά κορυφαία άνεση της Citroen, στο C5 Aircross θα βρουν ένα SUV που θα καλύψει ιδανικά κάθε μορφή του προσωπικού τους lifestyle.

Advertisement
Advertisement

Aν για κάτι ξεχώριζαν πάντα τα αυτοκίνητα της Citroen ήταν ο τρόπος με τον οποίο εφάρμοζαν μερικές από τις πιο έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες της παγκόσμιας αυτοκίνησης με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν την καθημερινότητα του οδηγού πιο εύκολη και τις μετακινήσεις του πιο ευχάριστες.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί η Citroen και στη νέα της εποχή, με το C5 Aircross να είναι ένα υπόδειγμα πρακτικότητας και ευρυχωρίας, αποτελώντας την κορυφαία πρόταση για όποιον αναζητά ένα πολυτάλαντο SUV για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες της οικογένειάς του αλλά και τις δραστηριότητες ενός πιο ανήσυχου lifestyle.

Advertisement
Advertisement

Aκολουθώντας την φιλοσοφία του προγράμματος Citroen Advanced Comfort, το νέο Citroen C5 Aircross αναδεικνύεται ως το πιο εύκολα διαμορφώσιμο και το πιο άνετο από πλευράς χώρων αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Ενδεικτικό αυτής της σχεδιαστικής αντίληψης είναι η διάταξη των τριών πίσω καθισμάτων. Τα οποία είναι ανεξάρτητα και ταυτόσημα από πλευράς μεγέθους ώστε να παρέχουν την ίδια άνεση και ευρυχωρία και στους τρεις επιβάτες που θα καθίσουν στην δεύτερη σειρά καθισμάτων του C5 Aircross.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Διαθέτουν όμως και άλλες ενδιαφέρουσες ευκολίες, όπως την δυνατότητα μετακίνησής τους κατά 150χιλιοστά εμπρός-πίσω, αυξάνοντας έτσι ανάλογα με τις ανάγκες είτε τον χώρο των επιβατών είτε το πορτμπαγκάζ. Έχουν επίσης την δυνατότητα ανάκλισης από τις 19 έως τις 26,5 μοίρες. Ενώ μπορούν να αναδιπλωθούν και να δημιουργήσουν μία ενιαία επιφάνεια φόρτωσης χάρη και στο διπλό δάπεδο του χώρου αποσκευών. Η ανεξάρτητη αναδίπλωση των καθισμάτων, επιτρέπει τη δυνατότητα φιλοξενίας 2 παιδικών καθισμάτων με παράλληλη φόρτωση του χώρου αποσκευών με μακριά αντικείμενα.

Advertisement

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα ρεκόρ για την κατηγορία, και κυμαίνεται από τα 580 έως τα 720 λίτρα (όταν η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει τραβηχτεί μπροστά) και φθάνει μέχρι και τα 1.630 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα. Οι τιμές αυτές φέρνουν το C5 Aircross στην κορυφή της κατηγορίας του, δημιουργώντας ένα όχημα που μπορεί να ικανοποιήσει και τις πιο απαιτητικές μεταφορικές ανάγκες μίας μεγάλης οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Παράλληλα το πλατύ άνοιγμα της πίσω πόρτας στα 1.017 χιλιοστά και το ορθογώνιο σχήμα του χώρου αποσκευών (μήκος 999 mm έως 1.907 mm με αναδιπλούμενα τα πίσω καθίσματα – και με 583 mm ύψος έως την εταζέρα) καθιστούν την φόρτωση ακόμα και μεγάλων σε όγκο αντικειμένων ιδιαίτερα εύκολη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το C5 Aircross έχει στην λίστα του εξοπλισμού του και την δυνατότητα hands free ανοίγματος της πόρτας του πορτ-μπαγκάζ, η οποία ανοίγει ηλεκτρικά απλά περνώντας το πόδι κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Ένα ακόμα στοιχείο των τεράστιων δυνατοτήτων διαμόρφωσης και άνεσης που προσφέρει το C5 Aircross είναι οι πολυάριθμοι χώροι αποθήκευσης μικροαντικειμένων που αφθονούν μέσα στο σαλόνι του. Για παράδειγμα η θήκη στο υποβραχιόνιο ανάμεσα στους δύο εμπρός επιβάτες μπορεί να φιλοξενήσει άνετα και ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου ενώ μία ακόμα ιδιαίτερα μεγάλη θήκη βρίσκεται εμπρός από την κεντρική κονσόλα όπου μπορούν να τοποθετηθούν διάφορα μικροαντικείμενα ή να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων τα οποία έχουν αυτή την δυνατότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid
Νέο Citroen C5 X: Είναι sedan, station, ή SUV; (video)
Συγκριτική Δοκιμή: Citroen C5 Aircross Hybrid vs Volkswagen Tiguan eHybrid