Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Κινητήρες και δυνατότητες εξατομίκευσης για όλους

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C4 C-Cross: Κινητήρες και δυνατότητες εξατομίκευσης για όλους

CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Κινητήρες και δυνατότητες εξατομίκευσης για όλους

CITROEN 2021-1

Με το C4 C-Cross η Citroen παρουσιάζει ένα πλουραλιστικό νέο μοντέλο στην πιο δημοφιλή κατηγορία της Ευρώπης, διαθέτοντας πέρα από την ξεχωριστή εμφάνιση και μία πληθώρα κινητήρων και δυνατοτήτων εξατομίκευσης έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες και το γούστο του κάθε καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο C4 C-Cross η Citroen δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σχήμα το οποίο ξαναγράφει τους κανόνες της κατηγορίας του από την αρχή. Πιστή στο καινοτόμο πνεύμα που την χαρακτηρίζει, η γαλλική εταιρία εξέλιξε την λογική του τυπικού μεσαίου hatchback προσθέτοντας στοιχεία από τα crossover και συνδυάζοντάς τα με πολύ δυναμικές γραμμές από σπορ κουπέ αναφορές και την πρακτικότητα και τους χώρους ενός σεντάν. Το τελικό αποτέλεσμα την δικαιώνει απόλυτα, καθώς το C4 C-Cross είναι ένα αυτοκίνητο απόλυτα σύγχρονο και αρκετά ξεχωριστό για τα δεδομένα της κατηγορίας του, όντας παράλληλα ιδιαίτερα αρμονικό και εντυπωσιακό, κάτι που έχει ήδη εκτιμηθεί από το απαιτητικό αγοραστικό κοινό.

Για την γκάμα του νέου C4 C-Cross η Citroen φρόντισε να συνδυάσει την επιβλητική του σιλουέτα με μία πληθώρα επιλογών σε κινητήρες έτσι ώστε να ικανοποιήσει κάθε είδους ανάγκη που προκύπτει για τον σύγχρονο καταναλωτή. Το νέο C4 C-Cross διατίθεται με κινητήρες βενζίνης προδιαγραφών Euro 6d νέας γενιάς με απόδοση από 100 hp έως 155 hp ή diesel μηχανικό σύνολο με απόδοση από 110 hp έως 130 hp. Οι τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα Euro 6d: Δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S, δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8. Επίσης είναι διαθέσιμες δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d: BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι η Citroen πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, καθώς το C4 C-Cross παρουσιάστηκε ήδη από το λανσάρισμά του και στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση. Το Ë-C4 C-Cross 100% ηλεκτρικό είναι το πέμπτο στην σειρά εξηλεκτρισμένο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας, και σημαντικό βήμα στον προγραμματισμό της για την μεταστροφή της σε ηλεκτρική μάρκα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 100 kW ή 136 ίππων, και χάρη στην μεγάλη μπαταρία των 50 kWh αποκτά αυτονομία που φθάνει τα 350 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Eκτός από τις πολλές επιλογές σε κινητήρες, η Citroen φροντίζει να παρέχει και μία πληθώρα επιλογών και σε δυνατότητες εξατομίκευσης έτσι ώστε ο καταναλωτής να “χτίσει” το αυτοκίνητο που ταιριάζει περισσότερο στο γούστο και τον προϋπολογισμό του. Υπάρχουν 31 εξωτερικοί χρωματικοί συνδυασμοί για να επιλέξει κανείς αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στην αισθητική του. Διατίθενται 7 χρώματα αμαξώματος από το διαχρονικό Polar White, το Obsidian Black, το Cumulus Gray και Platinum Grey, έως τα πιο ζωντανά και νεανικά όπως τα Elixir Red και Caramel Brown, αλλά και μια κομψή και εκλεπτυσμένη πρόταση, το Iceland Blue.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης 5 χρωματικά πακέτα που περιλαμβάνουν το γυαλιστερό μαύρο, το μπεζ της άμμου, γκρι σατινέ, βαθύ κόκκινο και λαμπερό μπλε, με το τελευταίο να είναι αποκλειστικό χρώμα για το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και πανομοιότυπο με αυτό που προσφέρεται στο C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid. Τα χρωματικά πακέτα, αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης των αυτοκινήτων της Citroën, και αφορούν τα ένθετα γύρω από τα μπροστινά φώτα ομίχλης και τα Airbump, επιτρέποντας τη δημιουργία διακριτικών, εκλεπτυσμένων ή πιο δυναμικών οπτικών συνδυασμών. Την διαφορετικότητα στην αισθητική του κάθε αυτοκινήτου συμπληρώνει μία μεγάλη γκάμα επιλογών από ζάντες διαφόρων διαστάσεων και πολύ σύγχρονων σχεδίων.

Advertisement

Διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, Feel, Feel Pack, Shine και Shine Pack με ανάλογη κλιμάκωση στον διατιθέμενο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, με την βασική έκδοση να είναι ήδη ιδιαίτερα πλούσια εξοπλισμένη, διαθέτοντας μεταξύ άλλων:

– Active Safety Brake: Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (30 έως 80km/h) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών/δίκυκλων
– Collision Warning Alert: Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης (ενεργό από 30km/h)
– Post Active Safety Brake: Σύστημα αποτροπής πολλαπλών συγκρούσεων
– Lane Keep Assist: Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (ενεργό από 65km/h)
– Speed Limit Information: Σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας
– Έξυπνο σύστημα προσαρμογής ορίου ταχύτητας στον Περιοριστή/Ρυθμιστή ταχύτητας
– Coffee Break Alert: Σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού
– Driver Attention Alert: Σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού
– Citroen Connect Αssist: Σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και Οδικής βοήθειας

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Περιοριστής και ρυθμιστής ταχύτητας
– 6 αερόσακοι (οδηγού, συνοδηγού, πλαϊνοί και οροφής)
Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED
– Αυτόματη λειτουργία προβολέων
– Πίσω φώτα 3D LED
– Ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions® (Εκτός2 PureTech 100)
– Air Condition
– Ψηφιακός δέκτης ραδιοφώνου DAB (Digital Audio Broadcast)
– Citroen Connect Radio: Ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 10″, Bluetooth και 4 ηχεία
– Citroen Connect Play: Σύστημα Mirror Screen (Apple CarPlayTM / Android Auto)
Πρίζα 12V και θύρα USB (Type C) στην 1η σειρά επιβατών
– Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω συνεχόμενης λειτουργίας


– Ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
– Κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος
– Προστατευτικά Airbump στο κάτω μέρος των θυρών
– Προστατευτικά στους θόλους των τροχών και τα μαρσπιέ σε Μαύρο Ματ
– Καθίσματα Comfort: Μπροστινά καθίσματα με ενισχυμένο αφρό υψηλής πυκνότητας (5mm)
– Υφασμάτινη επένδυση καθισμάτων Meanwhile
– Πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο σε διάταξη 60/40
– Τροχοί 16″ με διακοσμητικό τάσι Spring
– Κιτ επισκευής ελαστικών

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV
Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του
Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid: Άνεση και δυναμικές επιδόσεις με μόλις 1,4 λτ/100 χλμ