Live Κίνηση
Περισσότερα
Ελλάδα 23:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Yamaha Tracer 9 GT

Η Yamaha Tracer 9 GT/GT+ είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά sport touring μοτοσικλέτα της Yamaha.

Η κατηγορία των sport touring μοτοσικλετών εδώ και μια δεκαετία έχει βρει τον απόλυτο εκφραστή της στη Yamaha Tracer 9 GT.

Η ναυαρχίδα της Yamaha έρχεται το 2024 ακόμα καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη και με τεχνολογία αιχμής προκειμένου η εμπειρία του ταξιδιού να φτάσει σε επίπεδα που δύσκολα συναντάμε στην απαιτητική κατηγορία.

Αν λάβουμε υπόψη και τον απαράμιλλο εξοπλισμό που συνοδεύει τη μοτοσικλέτα (ιδιαίτερα στην έκδοση GT+) τότε έχουμε μπροστά μας την πιο ολοκληρωμένη Tracer 9 που φτιάχτηκε ποτέ.

Ο κινητήρας της Yamaha Tracer 9 GT και GT+ είναι ο τεχνολογικά προηγμένος τρικύλινδρος CP3 των 890 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 119 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. και 93 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ.

Συνεργάζεται με αξιόπιστο σύστημα ψεκασμού το οποίο διαχειρίζεται ισχυρή μονάδα CPU και μονάδα IMU έξι αξόνων.

Το σύνολο είναι ισχυρό χαρίζοντας επιδόσεις supersport μοτοσικλέτας στο Tracer 9 GT, αλλά ταυτόχρονα είναι και πλήρως χρηστικό και βελούδινο για να ανταπεξέλθει στις τουριστικές απαιτήσεις του μοντέλου.

Η κορυφαία έκδοση για το 2024 είναι η GT+. Στη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα για πρώτη φορά η Yamaha έχει τοποθετήσει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με ραντάρ.

Βασικό στοιχείο είναι το εκπληκτικό σύστημα Adaptive Cruise Control το οποίο διατηρεί σταθερή ταχύτητα στη διάρκεια του ταξιδιού φροντίζοντας αυτόματα να επιταχύνει ή να επιβραδύνει όταν υπάρξει εμπόδιο.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη μονάδα ενοποιημένης πέδησης, ένα πρωτοποριακό σύστημα που συνεργάζεται με ραντάρ και ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ της πέδησης στον εμπρός και τον πίσω τροχό.

Η Yamaha έχει εξελίξει το δικό της σύστημα quickshifter (QSS) από την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από τους αγώνες και το έχει μεταφέρει στο Tracer 9 GT και GT+.

Πλέον τα ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων γίνονται πανεύκολα χωρίς τη χρήση συμπλέκτη προσφέροντας από τη μία ευκολία και από την άλλη απολαυστική αίσθηση σπορ οδήγησης.

Στις Tracer 9 GT και GT+ η Yamaha αποφάσισε να τοποθετήσει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB.

Τόσο το ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, όσο και το αμορτισέρ πίσω συνεργάζονται με τη μονάδα έξι αξόνων IMU. Επιπλέον, με ημι-ενεργό τρόπο οι ρυθμίσεις απόσβεσης προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο προσφέροντας ομαλή και ασφαλή λειτουργία ανεξάρτητα από το φορτίο και τις συνθήκες οδήγησης.

Ανεξάρτητα λοιπόν από την κατάσταση του οδοστρώματος οι αναβάτες της Tracer 9 GT απολαμβάνουν κορυφαία ποιότητα κύλισης, επίπεδα πρόσφυσης σπορ μοτοσικλέτας, χωρίς να θυσιαστεί η άνεση.

Στην premium έκδοση Tracer 9 GT+ η Yamaha έχει προσθέσει μια μεγάλη TFT οθόνη 7 ιντσών (σε αντίθεση με τις δύο οθόνες 3,5 ιντσών της έκδοσης GT) η οποία εκτός από τις αμέτρητες πληροφορίες που παρέχει στον αναβάτη, διαθέτει και ένα σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας.

Μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha ο αναβάτης έχει άμεση πρόσβαση στο smartphone του για κλήσεις, μηνύματα και μουσική. Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο είναι το σύστημα πλοήγησης που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Garmin με πρόσβαση σε πλήρεις χάρτες.

Το ταξίδι λοιπόν με το Tracer 9 GT+ γίνεται ακόμα πιο εύκολο αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα βρεις την ιδανική διαδρομή για τον προορισμό σου.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Yamaha Tracer 9 GT, αλλά κυρίως της GT+ είναι κάτι παραπάνω από πλούσιος.

Η μοτοσικλέτα κινείται στα όρια του premium έχοντας προηγμένο σύστημα LED φώτων στροφής, USB θύρα φόρτισης, θερμαινόμενα grip, πλαϊνές βαλίτσες, σέλα comfort (GT+), κεντρικό σταντ και ρυθμιζόμενη ζελατίνα προστασίας.

Yamaha Tracer 9 GT/GT+

Κιβυσμός (κ.εκ.)
890
Ισχύς (PS)
119
Ροπής (Nm)
93
Βάρος (kg)
220
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)
5,0
Τιμή (ευρώ)
14.990-17.150

Περισσότερα για την Yamaha Tracer 9 GT ΕΔΩ

Περισσότερα για την Yamaha Tracer 9 GT+ ΕΔΩ