Live Κίνηση
Περισσότερα
Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Triumph Tiger 900

Το ανανεωμένο Triumph Tiger 900 προσθέτει πολυτέλεια και τεχνολογία στην κατηγορία των adventure μοτοσικλετών.

Για το 2024 η Triumph έκανε το μεγάλο βήμα προκειμένου να αναβαθμίσει ριζικά τη δημοφιλέστατη Tiger 900.

Η κορυφαία adventure μοτοσικλέτα των Βρετανών απέκτησε περισσότερη δύναμη, καλύτερες αναρτήσεις και κορυφαία τεχνολογία προκειμένου όχι μόνο να κοιτάξει στα ίσια τον ανταγωνισμό, αλλά να διαγράψει ακόμα μια πορεία γεμάτη επιτυχίες.

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα έχει διατηρήσει την κλασική της δομή. Η ισχυρή ταυτότητα της Tiger 900 παραμένει αναλλοίωτη συνδυάζοντας πλέον σύγχρονους χρωματικούς συνδυασμούς και όμορφες λεπτομέρειες.

Είναι ξεκάθαρα μια εκλεπτυσμένη, premium μοτοσικλέτα περιπέτειας που θα καλύψει με τη μέγιστη άνεση και ασφάλεια κάθε εξόρμηση του αναβάτη.

Η Triumph έχει δημιουργήσει τρεις εκδόσεις της νέας μοτοσικλέτας.

Οι δύο από αυτές είναι προσανατολισμένες στο ταξίδι στην άσφαλτο και την καθημερινή χρήση, ενώ υπάρχει και μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση που βάζει στο κάδρο της Tiger 900 και τις χωμάτινες περιπέτειες.

Οι εκδόσεις της νέας Triumph είναι η Tiger 900 GT, η Tiger 900 GT Pro και η Tiger 900 Rally Pro.

Ίσως, η πιο σημαντική αναβάθμιση του νέου Tiger 900 έχει να κάνει με τον κινητήρα της μοτοσικλέτας. Το τρικύλινδρο σύνολο έχει διατηρήσει την ίδια χωρητικότητα των 888 κ.εκ. με αρκετά μεγάλη αύξηση της ισχύος.

Πλέον το Tiger 900 αποδίδει 108 ίππους και 90 Nm ροπής. Στο πλευρό του έχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα διαχείρισης με Ride-By-Wire που φροντίζει για άψογη απόκριση στο γκάζι και οικονομία στο καύσιμο.

Τον νέο κινητήρα συνοδεύουν συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως ρυθμιζόμενο traction control, ABS Στροφής στα φρένα και τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Road, Rain, Sport, Off-Road).

Όλα τα παραπάνω εγγυώνται μια ασφαλή και απολαυστική εμπειρία οδήγησης είτε ταξιδεύεις, είτε κινείσαι καθημερινά στην πόλη.

Έχοντας εμπιστευτεί το καλά ισορροπημένο της πλαίσιο, η Triumph αναβάθμισε σημαντικές τις αναρτήσεις της Tiger 900. Στις εκδόσεις GT και GT Pro συναντάμε ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Marzocchi. Στην περίπτωση της GT Pro η πίσω ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Στην έκδοση Rally Pro το σύστημα ανάρτησης που έχει επιλεγεί είναι της Showa με μεγαλύτερες διαδρομές για καλύτερη συμπεριφορά στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Τα φρένα από την άλλη είναι της Brembo με ακτινικές δαγκάνες Stylema4 και δίσκους 320 χιλ. που εγγυώνται ισχυρή πέδηση σε όλες τις συνθήκες.

Οι τροχοί στις εκδόσεις GT και GT Pro είναι αλουμινένιοι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ στο Tiger 900 Rally έχουμε ακτινωτούς με διάσταση 21 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Η ποιότητα των περιφερειακών που έχει επιλέξει η Triumph έχουν ως αποτέλεσμα μια εύκολη και πολύ διασκεδαστική μοτοσικλέτα η οποία μπορεί να μετατραπεί σε ένα δυναμικό «θηρίο» όταν ο αναβάτης εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη ισχύ του κινητήρα.

Η δεύτερη πιο τρανταχτή αλλαγή στο νέο Triumph Tiger 900 έχει να κάνει με την οθόνη πληροφοριών. Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο σε όλες τις εκδόσεις με μια τεράστια TFT οθόνη 7 ιντσών η οποία ελέγχεται πλήρως από ένα πρακτικό σύστημα διακοπτών στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Μέσα από την οθόνη ο αναβάτης μπορεί να πληροφορηθεί τα πάντα για τη μοτοσικλέτα. Παράλληλα, χάρη στο προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας My Triumph ο αναβάτης απολαμβάνει μουσική, κλήσεις, μηνύματα και ένα ποιοτικό σύστημα πλοήγησης Στροφή/ Στροφή.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει η Triumph στον εξοπλισμό της νέας Tiger 900.

Η μοτοσικλέτα διαθέτει σύστημα ελέγχου της πίεσης ελαστικών TPMS, σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων (στα Pro μοντέλα), μεγάλο ρεζερβουάρ 20 λίτρων, LED φώτα, θερμαινόμενα grip και σέλα, σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση απότομης πέδησης και USB θύρα φόρτισης.

Triumph Tiger 900

Κυβισμός (κ.εκ.)
888
Ισχύς (PS)
108
Ροπή (Nm)
90
Βάρος (kg)
219
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)
4,7
Τιμή (ευρώ)
14.690

Περισσότερα για το Triumph Tiger 900 ΕΔΩ