Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Με σχεδίαση από το μέλλον

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Με σχεδίαση από το μέλλον

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Με σχεδίαση από το μέλλον

Audi 2021-1

Η Audi μπαίνει στον κόσμο των ηλεκτρικών SUV φροντίζοντας όχι μόνο την κορυφαία μηχανολογική τους συγκρότηση και τα απίστευτα υψηλά επίπεδα ψηφιακής τεχνολογίας αλλά δείχνοντας και με την εμφάνισή τους το μέλλον της αυτοκίνησης στη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που χαρακτήριζε πάντα την Audi ήταν η μοναδική της ικανότητα να συνδυάζει την premium ποιότητα και την τεχνολογική υπεροχή με μερικά από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά σχέδια της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάτι που όπως είναι αναμενόμενο είναι αποφασισμένη να κάνει και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τα νέα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron να δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα της εταιρίας ως προς το πως πρέπει να σχεδιάζεται ένα αυτοκίνητο που έρχεται από το μέλλον.

Έτσι μετά τις κορυφαίες της παρουσιάσεις, το μεγάλο SUV e-tron αλλά και τα πολύ προχωρημένα σχεδιαστικά e-tron GT Quattro και RS e-tron GT, η Audi φέρνει την απίστευτα σύγχρονη σχεδιαστική της αντίληψη και στην κατηγορία των πιο προσιτών SUV με τα νέα Q4 e-tron.

Advertisement
Advertisement

Tα δύο νέα μοντέλα παίζουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας, καθώς λανσάρονται σε ένα τμήμα της αγοράς που γνωρίζει ιδιαίτερα γρήγορη ανάπτυξη – τη συμπαγή κατηγορία SUV. Αποτελώντας παράλληλα και μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μπουν στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης με την σφραγίδα και την ποιότητα που εγγυάται το όνομα της Audi.

To δυναμικό αμάξωμα, με την εντυπωσιακή μάσκα και το πολύ έντονο πίσω τμήμα δημιουργούν ένα σχήμα που επιβάλλεται στον δρόμο, ξεχωρίζοντας παράλληλα ως ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά χωρίς να ξεφεύγουν από την αισθητική της Audi. O σπορ χαρακτήρας τονίζεται από τις αναλογίες του αμαξώματος, με τους μικρούς προβόλους, τους μεγάλους τροχούς, τα φαρδιά μετατρόχια και τους τονισμένους θόλους των φτερών.

Advertisement

Η μεγάλη κάθετη μάσκα συμβολίζει την στιβαρότητα και τη δύναμη του Audi Q4 e-tron, με την κλασική σε σχήμα γρίλια η οποία όμως είναι κλειστή στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας. Το πλαίσιο από χρώμιο προσδίδει κύρος και δυναμισμό με την ενσωμάτωση του σήματος της Audi με τα τέσσερα δαχτυλίδια να δίνουν το σήμα της εταιρίας και της νέας εποχής που αρχίζει με την ηλεκτροκίνηση.

Από το πλάι, οι ασυνήθιστα κυρτές κολόνες Α τραβούν τα βλέμματα και δίνουν μία κομψή ροή στο όλο σχήμα. Η οροφή χαμηλώνει όμορφα στο πίσω μέρος, ιδίως στην έκδοση Sportback η οποία αποκτά και μία κουπέ διάσταση. Οι πλευρές και των δύο μοντέλων διαθέτουν ένα έντονα δυναμικό χαρακτήρα με σπορ αναφορές (όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση των καθρεπτών πάνω στο πλαίσιο της πόρτας) και αναδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό την σύγχρονο σχεδιαστική “γλώσσα” της Audi για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement

Οι οριζόντιες γραμμές δίνουν έμφαση στο πλάτος σε ολόκληρο το πίσω τμήμα, ενώ ο ανυψωμένος διαχύτης δημιουργεί μια ισχυρή, σπορ αναφορά. Το λογότυπο e-tron είναι ανάγλυφο στον προφυλακτήρα, ενώ υπάρχουν οκτώ διαφορετικά χρώματα για να επιλέξει ο αγοραστής σε πολύ ταιριαστές για την περίπτωση αποχρώσεις. Υπάρχουν επίσης αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, με την προσθήκη μίας ακόμα έκδοσης S Line και πολλές εναλλακτικές επιλογές όπως για παράδειγμα στις ζάντες 19 ή 20 ιντσών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων τα οποία έχουν σχηματίζουν διάφορα μοτίβα και είναι τεχνολογίας LED ή LED Matrix ανάλογα με την έκδοση. Τα τέσσερα διαφορετικά αυτά μοτίβα μπορούν να ελεγχθούν και να ρυθμιστούν μέσα από το σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ του αυτοκινήτου προσδίδοντας σε κάθε Q4 e-tron μία διαφορετική “υπογραφή” στον δρόμο.

Advertisement

Σε συνδυασμό με τους προβολείς Matrix LED, υπάρχει επίσης μια ιδιαίτερα κομψή επιλογή φωτισμού στο πίσω μέρος του Q4 e-tron. Μια χαρακτηριστική φωτιζόμενη λωρίδα διατρέχει όλο το πλάτος του αμαξώματος προσδίδουν κύρους και δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερου φάρδους στο όχημα και καταλήγει στα πολύ όμορφα και εντυπωσιακά πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία έχουν και αυτά διάφορα εναλλακτικά μοτίβα, τα οποία συνδυάζονται και με τα δυναμικά φλας.

Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός είναι τυπικός Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Sportback φτάνει σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η σπορ αίσθηση του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron
Τα high-end συστήματα του νέου Audi Q4 e-tron
Οι επιδόσεις του νέου Audi Q4 e-tron