Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σπορ αίσθηση του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σπορ αίσθηση του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Η σπορ αίσθηση του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Το νέο Audi Q4 e-tron προσφέρεται με απόδόσεις από 170 ίππους έως και 299 ίππους, ωστόσο η σπορ οδηγική συμπεριφορά χαροποιεί τον κάθε απαιτητικό οδηγό ανεξαιρέτως έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

H Audi παρέχει μια σπορ ανάρτηση για όλες τις εκδόσεις Q4 e-tron που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (στάνταρ χαρακτηριστικό στην έκδοση S line), χαρίζοντας μια πολύ πιο σταθερή αίσθηση στον δρόμο. Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί το σύστημα Audi drive select με διαφορετικά προφίλ οδήγησης, κάτι που περιλαμβάνει και το πρόγραμμα Sport. Παράλληλα, το προοδευτικό τιμόνι, λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται μετά την επιλογή του προφίλ οδήγησης και λειτουργεί όλο και πιο άμεσα καθώς αυξάνεται η γωνία διεύθυνσης (ως στάνταρ στα μοντέλα quattro).

Η ανάρτηση με έλεγχο απόσβεσης – μια επιλογή για όλες τις εκδόσεις κινητήρων – παρέχει ακόμα πιο ευέλικτη εμπειρία οδήγησης. Οι ζάντες από 19 έως 21 ίντσες χαρακτηρίζονται από διάφορα αεροδυναμικά σχέδια – το σε μεγάλο βαθμό κλειστό σχέδιο παίζει επίσης ρόλο στη βελτίωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Advertisement
Advertisement

Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός είναι τυπικός Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Sportback φτάνει σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και καλύτερη αίσθηση στον δρόμο, καθώς και μηδενικούς αεροδυναμικούς θορύβους.

Η μπαταρία υψηλής τάσης του Audi Q4 e-tron βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Τα συστήματα ελέγχου για την κίνηση και την ανάρτηση συνεργάζονται στενά με την οδήγηση του compact ηλεκτρικού SUV να είναι ασφαλής, σπορ και άνετη ταυτόχρονα.

Advertisement

Να θυμίσουμε ότι η κορυφαία έκδοση Audi Q4 50 e-tron quattro αποδίδει 299 ίππους, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες και φέρει ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Τέλος, εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η συνολική ροπή των ηλεκτροκινητήρων είναι 460 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron
Audi Q4 e-tron: Με εκδόσεις ισχύος έως 299 PS
Το A6 E-Tron θα είναι το ηλεκτρικό Sportback της Audi

Advertisement