Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα high-end συστήματα του νέου Audi Q4 e-tron

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα high-end συστήματα του νέου Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Τα high-end συστήματα του νέου Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Η προηγμένη τεχνολογία βρίσκει “πρόσφορο έδαφος” στην ελκυστική σιλουέτα και το πολυτελές εσωτερικό του νέου Audi Q4 e-tron.

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q4 e-tron αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας για την compact SUV κατηγορία, χαρίζοντας προηγμένες τεχνολογίες, προχωρημένο design, υψηλή πολυτέλεια και μοναδική οδηγική συμπεριφορά.

Που όμως πραγματικά υπερέχει στον τομέα της τεχνολογίας το νέο Audi Q4 e-tron; Ξεχωρίσαμε πέντε high-end συστήματα, που κάνει το νέο Q4 e-tron να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Προβολείς LED Matrix
Φωτίζουν πάντα το δρόμο όσο πιο φωτεινά γίνεται χωρίς να ενοχλούν άλλους χρήστες του δρόμου. Σε παγκόσμια πρώτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών υπογραφών για το αυτοκίνητο, από το σύστημα αφής MMI. Στο πίσω μέρος, μια λωρίδα φωτός συνδέει τα φωτιστικά σώματα μεταξύ τους.

Advertisement
Advertisement

Infotainment
Το infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία είναι διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών. Ο φυσικός έλεγχος φωνής παρέχει την τρίτη λειτουργική διεπαφή. Τo Audi Q4 e-tron προσφέρει μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία στον χρήστη. Το πακέτο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο ηλεκτρικό compact SUV είναι δομημένο σε τρία επίπεδα – από MMI σε MMI plus έως MMI pro. Διατίθενται διάφορες λειτουργίες ανάλογα με το επίπεδο διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας και του Audi virtual cockpit plus. Τα προαιρετικά επίπεδα παρέχουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου σχεδιασμού διαδρομών e-tron για την επεξεργασία της βέλτιστης διαδρομής που λαμβάνει υπ’ όψη της τη δημόσια υποδομή φόρτισης.

Advertisement

Οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας
Ένα σύστημα που εκτοξεύει την ασφάλεια είναι η μεγάλη οθόνη head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Αυτή η οθόνη, που βρίσκεται στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία. Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

Advertisement

Τιμόνι με λειτουργία αφής
Αυτό που είναι πραγματικά επαναστατικό στο νέο μοντέλο είναι το τιμόνι του. Σχεδιασμένο με δύο διπλές ακτίνες, μόνο τα τέσσερα δαχτυλίδια στο κεντρικό του τμήμα θυμίζουν κάτι γνώριμο στον οδηγό. Οι άνω ακτίνες διαθέτουν επιφάνειες αφής σε εμφάνιση piano black με φωτιζόμενες λειτουργικές περιοχές που υποδεικνύουν τα αντίστοιχα ενεργά κουμπιά.

Ηχοσύστημα By Sonos
Για το ηχοσύστημα υπεύθυνη είναι η Sonos η οποία έκανε ειδική μελέτη για την Audi. Περιλαμβάνει οκτακάναλο ενισχυτή και Dolby surround ηχείο μαζί με εγκατάσταση ηχείων ανάλογα το μοντέλο και το επίπεδο εξοπλισμού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Επίσημο: Audi GrandSphere (+video)
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron