Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Βραχεία κεφαλή Νεβίλ (+video)

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Βραχεία κεφαλή Νεβίλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Βραχεία κεφαλή Νεβίλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η μάχη των Νεβίλ και Οζιέ κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Μετά και την τελευταία σημερινή ειδική, ο Βέλγος προηγείται οριακά.

Advertisement
Advertisement

Η μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς ήταν μεγάλη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο Νεβίλ πήρε την πρωτοπορία έπειτα από την πρώτη ειδική της ημέρας.

Ωστόσο ο Οζιέ παρέμενε σε επαφή με την κορυφή συνεχώς. Φτάνοντας στην Ελάτεια, τελευταία ειδική της ημέρας ο Νεβίλ αντιλήφθηκε από νωρίς πρόβλημα στο πίσω μέρος του Hyundai του. Παρά ταύτα κατάφερε να σημειώσει μία πολύ ανταγωνιστική επίδοση η οποία το διατήρησε στην πρωτοπορία του αγώνα. Ωστόσο ο Oζιέ βρίσκεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα πίσω του. Τα πάντα παραμένουν ανοιχτά πριν την αυριανή, καθοριστική τρίτη ημέρα του εθνικού μας αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Για τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Ροβανπέρα ήταν μία δύσκολη ημέρα. Ο Φιλανδός ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές και καθώς η επιφάνεια είχε στεγνώσει, ήταν αναγκασμένος να ανοίγει δρόμο σε όσους ακολουθούσαν. Αυτό τον έφερε σε μειονεκτική θέση, ιδιαίτερα στην Ελάτεια όπου έχασε και τον περισσότερο χρόνο.

Advertisement

Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπιζε και ο teammate του Ροβανπέρα, Έλφιν Έβανς. Ωστόσο η προσπάθεια του Ουαλλού στην τελευταία ειδική ήταν εξαιρετική και ελάχιστα αργότερη από εκείνην του Οζιέ.

Advertisement

Φυσικά, τα προβλήματα των οδηγών της Toyota δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα των οδηγών της M-Sport Ford. Ο Λουμπέ εγκατέλειψε πριν την έναρξη της πρώτης ειδικής στο Λουτράκι με πρόβλημα στην αντλία καυσίμου. Πρόβλημα στην αντλία νερού αντιμετώπισε δύο ειδικές αργότερα και ο Τάνακ, ενώ βρισκόταν στην ζώνη αλλαγής ελαστικών. Ο Εσθονός τέθηκε εκ των πραγμάτων εκτός διεκδίκησης της νίκης.

WRC2

Μεγάλη, όμως, είναι και η μάχη για την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα WRC2. Έπειτα από το πρωινό σκέλος ο Αντριέν Φουρμό είχε καταφέρει να φτιάξει μία μικρή διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Ωστόσο ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην Λιβαδειά για τον Γάλλο, έφερε τον συμπατριώτη του, Ροσέλ μόλις 9 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του.

Advertisement

Η μονομαχία των δύο Γάλλων συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος της ημέρας με τον Ροσέλ τελικά να παίρνει την πρώτη θέση έπειτα από πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Φουρμό στην Ελάτεια. Άσχημη ημέρα είχε ο Μίκελσεν ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τα ελαστικά του σε συνεχόμενες ειδικές.

Στην κατηγορία είχαμε και την θεαματική έξοδο του Εσθονού Λίναμε που οδήγησε και σε εγκατάλειψή του. Ευτυχώς τόσο το πλήρωμα όσο και οι θεατές δεν τραυματίστηκαν. Επίσης ο Σόλμπεργκ εγκατέλειψε πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας ειδικής. Να σημειωθεί ότι το πρώτο αγωνιστικό της κατηγορίας στην κατάταξη είναι το Fabia RS του Γκριαζίν. Ωστόσο ο Ρώσος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα συγκεντρώσει βαθμούς μόνο για την ομάδα του.

Οι Έλληνες

Πρώτο ελληνικό πλήρωμα στην γενική κατάταξη είναι εκείνο των Αθανασούλα/Ζακχαίου. Το πλήρωμα του Hyundai i20 N βρίσκεται στην 18η θέση, έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία τις αρκετές προκλήσεις του αγώνα. Αντιθέτως οι Τσουλόφτας/Ηλία εγκατέλειψαν δυστυχώς, πριν την πέμπτη ειδική της ημέρας ενώ βρίσκονταν στην 15η θέση.

Επόμενα ελληνικά πληρώματα είναι εκείνα των Ρουστέμη/Πετρόπουλου και Κεχαγιά/Κουζιώνη στις θέσεις 28 και 29. Πίσω τους ο Ελληνοβέλγος, Ιορδάνης Σερδερίδης με το Puma Hybrid Rally 1. Δυστυχώς ο Σερδερίδης έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με τον κινητήρα του αγωνιστικού του, όπως και οι Τάνακ-Λουμπέ. Μόνο στην Ελάτεια, ο οδηγός της Ford δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθειά του.

Οι Βελάνης/Βελάνης, Καρέλης/Παναγιωτούνης, Καρανικόλας/Κακαβάς και Χαλκιάς/Κομνός είναι στις θέσεις 32, 33, 36 και 37 αντίστοιχα. Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται με τους Γαλεράκη/Σούκουλη (40οι), Ξανθάκο/Καραθανάση (41οι) και Βασιλάκη/Ιντζόγλου (42οι). Έχουν εγκαταλείψει οι Καλτσούνης/Περίδης, Δελαπόρτας/Παναρίτης και οι Φιλιππίδης/Λούντον.


Η γενική κατάταξη μετά την έκτη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…