Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ αντεπιτίθεται! (+video)

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ αντεπιτίθεται! (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ αντεπιτίθεται! (+video)

ACROPOLIS 2023

Η συγκλονιστική μονομαχία των Νεβίλ και Οζιέ συνεχίζεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Στις Καρούτες 1 ο Βέλγος πήρε πίσω την πρωτοπορία του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ο Οζιέ οδήγησε κι εκείνος ταχύτατα. Έκανε, όμως, ένα μικρό λάθος στον τελευταίο τομέα το οποίο του κόστισε την πρώτη θέση στην κατάταξη,

Σε αντίθεση με την Παύλιανη 1, οι συνθήκες στις Καρούτες 1 η διαδρομή ήταν πλήρως στεγνή. Έτσι, όσοι ξεκινούσαν πιο πίσω στη σειρά είχαν πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι εκείνων που άνοιγαν δρόμο μπροστά. Ένα πλεονέκτημα το οποίο θα ήταν, ίσως, το μεγαλύτερο δυνατό καθώς η 28,49 χιλιομέτρων ειδική είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα. Όπως και στην πρώτη ειδική τα Puma των Σερδερίδη και Τάνακ μπήκαν πρώτα στη δοκιμασία.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική ελληνική ειδική διαδρομή» δήλωσε ο Τάνακ ο οποίος σημείωσε αρχικά τον πρώτο χρόνο. Φυσικά, οι περισσότεροι που ακολουθούσαν τον Εσθονό στον δρόμο εκμεταλλεύτηκαν την πιο καθαρή γραμμή που έβρισκαν για να ρίξουν τον χρόνο του.

Advertisement

Όχι, όμως, ο Λάπι για τον οποίον τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Συγκεκριμένα, ο Φιλανδός της Hyundai έχασε σχεδόν δύο λεπτά ανάμεσα στο 2ο και το 3ο split καθώς έπρεπε να αλλάξει έναν τροχό στο i20 του.

Ο Νεβίλ και πάλι μπροστά

Ο Κατσούτα ξεπέρασε τον χρόνο του Τάνακ, για να τον υποσκελίσει αμέσως ο Έβανς για 15,5 δευτερόλεπτα. Ελάχιστα αργότερος του Ουαλλού ήταν ο Κάλε Ροβανπέρα. «Νομίζω ότι η σκληρή γόμα ταιριάζει καλύτερα εδώ» σχολίασε ο Φιλανδός ο οποίος είχε την μαλακή ήδη από την Παύλιανη 1.

Advertisement

Ο Οζιέ ήταν 4 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Έβανς μετά τα πρώτα 4 splits. Εντούτοις στο τελευταίο τμήμα της ειδικής έχασε 3,5 δευτερόλεπτα. «Έκανα λάθος και μου έσβησε ο κινητήρας σε μία διασταύρωση» δήλωσε ο Γάλλος ελαφρώς απογοητευμένος. Ο Οζιέ είχε χάσει την στροφή από το σύντομο τμήμα της επαρχιακής οδού πίσω στο χώμα.

Advertisement

Το λάθος αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Νεβίλ για να κερδίσει την ειδική με άνεση. Ήταν 9,8 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Οζιέ και πήρε πίσω την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Βέλγος είναι 2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Οζιέ με τον Ροβανπέρα ακόμη 23,2 πιο πίσω. Το πρωινό σκέλος της τρίτης ημέρας ολοκληρώνεται με την ειδική Ελευθεροχώρι 1, στις 11:05.


Η γενική κατάταξη μετά την όγδοη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει μπροστά (+video)